Владимир Путин е загадка за Запада

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският държавен глава Владимир Путин е все по-труден за тълкуване и изненадата остава негова визитна картичка. Това се казва в анализ на Зюдойче Цайтунг.

Руският президент продължава да се превръща в истинска загадка. Той изглежда все по-оттеглен и недостъпен.

Неговите действия стават все по-непредсказуеми. Изглежда той е погълнат от автократичната дилема, което се случва с всички автократи.

У дома той се опитва да успокои своите граждани, които имат все повече причини за възмущение. Олигарсите, които са обградили Путин със защитна стена, вероятно ще се обърнат срещу него, когато слабостите му станат явни.

 

 

Действията на руските агенции в други държави дават нов разказ на Путин за вътрешния ред. Създава се впечатление за външна опасност.

Това води до реторика за червени линии, атаки срещу опозицията и промени в конституцията. Журналистът Стефан Корнелиус смята, че това се дължи на няколко факта.

Правителството се готви за предстоящите избори, които са важен момент за опозицията. Вероятно Путин тества американското правителство и търси изход от международната изолация.

Държавният глава на Русия винаги е изпреварвал западната логика. Той обича да използва изненадата, като Западът все още не е готов с отговор.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар