Владимир Чуков: Войната в Близкия Изток ще свърши до юни – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Владимир Чуков: Войната в Близкия Изток ще свърши до юни

стоп кадър/Nova News

Конфликтът в Близкия изток не може да продължи вечно. Това не са сблъсъците в Украйна. Тези хора нямат ресурс за толкоз. Този коментар направи арабистът проф. Владимир Чуков пред Радио “Фокус”.

“Обикновено най-дългата досега война между “Хамас” и Израел беше 30 дни 2014 г. А сега 140 дни, това е твърде голям период. Не може да продължи още дълго време, защото това са малки територии, малки държави, много радикални. Но този радикализъм ще продължи, според мен, може би месец, два, три. Имат те един дедлайн, краен срок, поне според по-разширения вариант на Бени Ганц, юни месец. Защо? Защото през ноември са американските избори”.

По думите му Израел и “Хамас” плътно зависят от външни фактори: “А в момента виждаме, външните фактори са в обратна посока, говоря най-вече за държавата Израел. Правителството на Джо Байдън, което дори наложи санкции върху четирима заселника, официално заяви, че политиката за създаване на кибуци в Западния бряг, не е политиката на САЩ. Тук в България малко се разбра защо той наложи санкции на четирима заселника”, коментира Чуков.

Той изрази съмнения, че настоящото правителство в Израел ще падне.

“Съмнявам се, защото Бенямин Нетаняху е човек, който много активно работи за собствената си политическа кариера. И в момента, в който той падне от този пост, ще има проблеми с правосъдието. Законът го видоизмениха по начин, по който той няма да има този имунитет, който имаше преди. Така че той ще гледа да балансира и ще гледа да остане възможно най-дълго време. Но общественото мнение си е обществено мнение, Израел е демократична държава. в момента Бени Ганц е абсолютно медиен и по-скоро рейтингов лидер. При следващи парламентарни избори в Израел, той има одобрението на повече от 50% от израелците да бъде премиер-министър”.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар