Владислав Велков, старши консултант в UST България: Не работим по шаблон

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Задвижвани от технологии, вдъхновени от хората и водени от целта. Това е мотото на глобалния технологичен гигант UST, който вече над 23 години реализира проекти за цифрова трансформация. UST работи с най-добрите компании в света, за да окаже реално въздействие върху бизнеса и работната среда на своите клиенти. През последните години компанията засилва своите позиции на българския пазар и го прави с бързо темпо. Специалната политика към служителите, оптимизирането на работния процес и разнообразните възможности за професионално развитие са част от предимствата, които ѝ печелят отличия като “Топ работодател” и “Най-доброто място за работа”.

UST е американска компания, която реализира проекти за цифрова трансформация вече над 23 годиниВладислав Велков става част от UST у нас през януари 2020 г. на позицията Старши консултант. Когато настъпва пандемията от Covid-19, Владислав е впечатлен от UST: както от новите технологии, така и заради бързото преодоляване на логистичните трудности, успешното провеждане на работата от дистанция и процеса по наемане на служители. Днес неговите отговорности са свързани с участие в проекти, в рамките на които се внедряват системи за управление на устройства. ИТ специалистът има 10-годишен опит с подобни проекти от предишни работни места, но въпреки натрупания му опит e трябвало да се адаптира към модела на работа на UST и към клиентите на компанията.


„Всеки нов проект е свързан с различен клиент, което води до уникални и индивидуални бизнес казуси и параметри. Ние ги взимаме предвид, за да се завърши успешно дадения проект. Не работим по шаблон”, коментира Велков.

Дигиталната трансформация, киберсигурността, облачните технологии и свързаните услуги са основните приоритети на UST. През последните години технологичният гигант навлиза и в нововъзникналите полета като автоматизация, блокчейн, изкуствен интелект, IoT и машинно обучение.

“UST е създала свои собствени продукти и ноу-хау, базирани на нейния огромен технически опит, за да се предложи максимална полза и стойност на своите клиенти. Те са специфично разработени от нашата компания за нуждите на нашите конкретни клиенти и определено не са копие на други продукти. Освен това, компанията притежава първата интегрирана автоматизирана платформа за разработчици и специалисти по данни”, уточнява Владислав Велков.

UST-Vladislav-Photo

На въпроса кои са водещите тенденции в ИТ в момента, консултантът посочва Cloud технологиите, а тяхното успешно развитие и адаптиране е от ключово значение за запазването на лидерската позиция на една компания. Според него прилагането на облачните технологии би помогнало на много компании извън ИТ сектора да оптимизират своите процеси или производства.

Освен работата с клиенти и усвояване на новите технологии, Владислав продължава да се изненадва приятно от политиката на компанията към нейните служители. Възможностите за развитие и обучение и оптимизацията на процесите подобряване на работния процес са част от тях. UST предлага на ИТ специалистите платформи за самообучение и безплатни курсове, чрез които служителите на компанията да надграждат своите знания и опит.

И не само. Служителите на компанията по света оценяват високо и ангажимента UST към социални каузи и редица глобални теми като разрешаването на климатичната криза, изграждането на устойчиви условия в градовете и общностите и защитата на живота на сушата и във водата.

Глобалната технологична компания работи усилено и за предоставянето мащабни ресурси на местно, национално и глобално ниво в сфери, които имат нужда от финансиране или друг вид подкрепа.

UST се грижи и за околната среда, като се ангажира да постигне сертифициране за нулеви въглеродни емисии до 2040 г.

За повече информация: https://www.jobs.bg/en/company/ust-global-bulgaria 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар