Владо Береану: Речта на Туск бе отвратителна шмекерия, България е последна грижа на ЕС

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Речта на Туск беше отвратителна шмекерия, написана от петима сценаристи. Задачата им е била да напишат реч, която да се хареса на българите, но да не казва нищо. В нея нямаше нито една дума за реалната ситуация в България, за някакъв проблем у нас. Това коментира пред Фрог нюз журналистът Владо Береану.
Целта на изказването бе да ни зарадва по много популистки начин, който е типичен за шоу програма, а не за откриване на европредседателство.
Очевидно е отношението на еврочиновниците към България. В България има еднолично управление на еднолична партия с еднолична политика, която не е нито лява, нито дясна. Човекът, който управлява България контролира всичко – има възможност да смени председателя на НС, да отхвърли закон, който е върнат от президента… Подобни неща не могат да се случат в нормална държава. Еврочиновниците са преценили, че едноличният управител на държавата ще остане още дълго време на власт. Той е техен човек. Много харесва да го целуват и тупат по рамото.
Юнкер целува по-добре от Брежнев, има проблема на Елцин, но това се харесва на Борисов. Заради него България не представлява никакъв проблем за ЕС. Проблемите са в Англия заради Брекзит, в Германия, защото Меркел не може да състави правителство. Във Франция са тръгнали в една посока, в Италия – в друга… Вишеградската четворка създава големи проблеми. България е единствената, която папка и слушка.
Еврочиновниците мислят така: Опитахме се с доклади да подобрим правосъдието, но нищо не излезе, затова ще ги оставим да се оправят както искат, ще ги използваме, докъдето можем. Не можем да ги изгоним, а и защо да го правим, като те са удобни. Борисов може да бъде използван, ако ни трябва нещо, свързано с Ердоган, той ще помогне, ако ни трябва нещо, свързано Македония, него пак ще изпратим.
България е последната грижа на ЕС, заключи Береану.

Източник: Frog News

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Владо Береану: Речта на Туск бе отвратителна шмекерия, България е последна грижа на ЕС

  • Точен Коментар..И обективна оценка на Обстановката и ситуацията!..В страната населението ни Страда под Най-Съвременния Геноцид:-Да се Живее Ден за Ден,никаква Трудова и житейска Сигурност,Липсва изобщо СЕМЕЙНОТО ПЛАНИРАНЕ!..Подтиснато Ежедневие и Откровен примитивизъм!..Откровенно Отсечена Приемствеността на Поколенията и Поминъка..!

Вашият коментар