Властелинът на Варна – Дидо Дънката, за 48 часа загуби кмет и най-красивата депутатка – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Даниел Славов, прочут като Дидо Дънката, загуби във Варна за 72 часа най-ценното, в което бе инвестирал през последните години – кметът Иван Портних се провали на балотажа в неделя вечерта, а в сряда сутринта Бойко Борисов буквално изгони и най-сексапилната в политиката – варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева, пише 24 часа.

Така “концесионерът на Варна”, както описват този внушителен строителен предприемач, остана без реалната местна власт и без красивото си острие в парламента.Дидо Дънката е дъвка за всички варненци, не само за политиците. През лятото, което отмина, в морската столица от сервитьори и таксиметрови шофьори, през бизнесмени и архитекти, до политици -всички говореха за ключовата роля на бившия митничар, а сега един от най-богатите българи във всяко важно за Варна решение.


Финансовите му възможности са щедро демонстрирани с къща в един от най-скъпите швейцарски квартали на брега на Женевското езеро, където живее семейството му. Бизнесменът бе сниман в София от сайтове с мерцедес “Майбах” за повече 1 милион лева и варненски номер, в който вместо цифри 6 пъти бе изписана буквата “В”.

Колата на Дидо Дънката 

Не всичко, разбира се, е истина. Като например историята, описана щедро в социалните мрежи, за шумен скандал по време на предизборната кампания в шикозен варненски ресторант.

Според свидетели Иван Портних бил унизен от Даниел Славов, който го обиждал с крясъци и закани, след което го ударил пред посетителите. На сервитьорите било забранено да снимат и да говорят. Но пък цяла Варна шушукаше и допълваше с интересни детайли сложните взаимоотношения между Портних и Дънката.

Бойко Борисов със сигурност е бил информиран щедро за всичко, което се случва в морската столица. Затова и дълго мълчал дали ще подкрепи Портних за трети мандат. Вероятно най-близкото обкръжение до лидера на ГЕРБ го е убедило в последния момент да рискува, защото и с “отвращение” у варненци щели да гласуват за стария кмет, което не се оказа вярно.

Не се потвърди и друга митична история – Борисов много преди изборите е поискал от Портних да се разграничи публично от Дидо Дънката, след като кметът се клел в партийната централа, че обвиненията за толериране на бизнеса на Славов били само слухове и политически интриги.

Бойко Борисов отдавна бил загубил доверие в Портних, но все пак решил да заложи на сигурното във Варна…и загуби

Дънката е строителният предприемач, който ударно изгражда във Варна апартаменти върху хиляди квадратни метри близо до морето. Притежава изключително ценни имоти в сърцето на града, както и хотел, който е място за важни срещи, в които се решават съдбините на града.

Кариерата на бившия митничар стремително тръгва нагоре, когато лидер на БСП и председател на общинския съвет във Варна е Борислав Гуцанов. Катастрофира тежко през 2010 г. с операцията “Медузите”, когато вътрешният министър на ГЕРБ Цветанов Цветанов арестува за 72 часа Даниел Славов и Борислав Гуцанов заради сделки в общината за закупуване на автобуси.

Новият възход на Даниел Славов започва със смразяване със социалистите и широко отворената кметска администрация на Иван Портних преди 10 години.

Един от новодомците в апартаментите на север от Варна, собственост на Дънката, бил и бившият вече кмет – това е сред историите, споделяни с охота между местните хора. Заедно с интимната подробност, че Портних е заживял там след тежък развод.

Даниел Славов издига буквално над морето преди Златни пясъци жилищен комплекс, който нарича “Ривиера Бей” въпреки острата реакция за името от страна на собствениците на прочутото курортно място в съседство – Ривиера.

През последните години обаче във Варна всеки инвеститор е знаел, че ако има проблем със строително разрешение, се обръща към Дънката. Не само бизнесът, но и правосъдието е било територия, в която Славов се е чувствал комфортно до лятото.

На 15 август 2023 г., когато е празникът на Варна, главният прокурор Борислав Сарафов отстрани от длъжност апелативния прокурор Владимир Чавдаров. Според осведомени това силно е възпалило “Концесионера на Варна”. По някакъв начин той видял в уволнението на магистрата ръката на ГЕРБ и “Продължаваме промяната”.

Фамозната Славена Точева напусна парламента

Слуховете са, че 10-те хиляди преференции за хубавелката Славена Точева се дължат именно на Дънката, на когото е била любовница. Дали пък щение на Бойко към шармантната брюнетка и нейн отказ не е в основата на трусовете във Варна и последващата й оставка от НС?

Не се знае…

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар