Властите в Шанхай разрешиха на Tesla да тества пълен автопилот по улиците на града

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хардуерната и софтуерната система FSD под една или друга форма може да функционира във всички електрически автомобили Tesla, произведени от 2016 г. насам, но възможностите ѝ в автомобилите, продавани в Китай, досега бяха ограничени. Сега обаче общинските власти на Шанхай обаче разрешиха на Tesla да тества пълна версия на FSD върху десет прототипа на електрически автомобили, които ще се движат по улиците на града.

Според Ройтерс, позовавайки се на The Shanghai Observer, този ход е направен след посещението на Илон Мъск в Китай през април тази година. През май е започнала подготовката за получаване на разрешение за FSD от китайските власти, за да се стартира услугата в страната до края на тази година. Друг резултат от посещението на Мъск в Китай е започването на строителството на нов стационарен завод за съхранение на енергия Tesla Megapack в Шанхай, където компанията вече разполага с най-големия завод за сглобяване на електромобили в света.

Китайските конкуренти на Tesla са постигнали значителен напредък в разработването на автопилот за наземен транспорт, като по-голямата част от съответната технология разчита на точни цифрови карти на района. В големите китайски градове електромобилите на някои местни марки вече са в състояние да заместват достатъчно надеждно водача, а географията на приложението им в страната ще се разширява с времето. Tesla явно не иска да загуби позициите си на пазара в КНР и затова се опитва да настигне местните производители на автомобили в адаптирането на своя автопилот към местните условия на работа. Тестването на FSD в Шанхай ще ѝ помогне да постигне целта си по-бързо.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар