Властта е на ръба, само едно усилие трябва, последно! Бунт трябва! С разходки по улиците не става

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера реших да проверя как във щата Флорида се отнасят към вируса. Първо, никой в магазините или по улиците не носи тези смешни маски. Лекари ви казаха че те предпазват 0%..

Но част от Американците виждат в тая мъгла и нещо друго. Това че може да се окаже самото им правителство или хора стоящи зад него, или други сили, да тръгнат в един момент срещу народа.

Знаещи това, те са си го закрепили в конституцията си преди 200 години.

Американците не го смятат това за право, а задължение да са въоръжени. И второ, те напълно публично си говорят, ако ли не дай си някой Божи ден, властта им да се опита да вземе власт над народа, те са задължени да отстоят на властта. Имат си и такива структури наричащи се Militia. Като те се включват в два случая, ако властта се самозабрави или при външно нападение.

Искам да попитам тук, а в България откога властта се е самозабравила. Какъв го дирим 3 милиона вече навън. От хубост не сме излезли.

Лично на нас ни събаряха търговските обекти 5 пъти. Последният ни завари с деца 1 и 3 години, от който не можехме да се съвземем, почти ни унищожиха физически. Всичко загубихме. Майната му на парите, те се печелят но голямото крушение беше, че ни унищожиха вярата, това загубихме вярата, че можем да направим нещо там.

И вместо да си правя бизнеса там, ние със съпругата си го правим тук. Почти 20 години вече.

Често плача, гледайки през какво минавате вие там.

Отчитайки силите от двете страни говорим за гербеджийницата и народа, първите могат само да се свалят със бунт, не мирен протест, а бунт. Всенароден бунт. Тук не ви трябват много хора, а около 20 хиляди в София, на тях им казвам мъже с топки. А педалите с яйчници да стоят отстрани.

Това е, 20 хиляди с топки, ето тия сестри излязаха по – бойни от мъжете там. Мадурите им по големи. Срам. Кой Цар, Княз, Канас е изпращал на бойното поле жени, а вие ги оставихте тия невинни женици да отстояват и за вашият живот. Забележете не говоря за интереси, а живот. Времето на интереса отмина отдавна, тук се говори за живот и смърт.

Пламен Пасков отколко време ви говори да се въоръжавате не само с търпение? Подтекста е бунт, не го ли разбрахте вече?

С разходки по улицата се сваляше властта в минали години, сега не може вече, не го ли виждате. Така се подиграват с вас ежедневно, как се прибирате в къщи и гледате жените и децата си в очите, Как бре, братя, как…

Какво ви стана? Тая държава да загубим,…от красива по красива. Мъка,…ще се спукам.

Какво имаме ние, какво имат тия тук. Хумуса на почвата им тук във Флорида 2 сантиметра. Имали палми… И?… Гледаш ги точно една седмица и после не ги виждаш, и всичкото им така.

А нашето гледаш, гледаш пълни окото оттам душата, красиво, та се пука, очите ти отворени като рилски езера, кат керечьови петна, не мог ги затвориш. Една педя земя, излиза че не можем да коланим?

Времето на протестите приключи, имаше прозорец отворен за това, сега е прозорецът за бунт, ако ли и него изпуснем в следващият времеви прозорец бунт не може да стане…. Нещо ми затихвате, имам чувството че гледате как да гушнете букета първи. До това следват вашите постъпки, това е подтекста.

Властта е на ръба, само едно усилие ви трябва, едно. Последно… Не оставяйте някои ресторантьори и подобни путките му майни да ви отнеме инициативата за пореден път.

Вие сте над всяка опитомена гилдия, вие сте и изгрева, и залеза, и водата, и огъня, вие сте което сте, и брашното, и маята, а накратко народа на Бога.

Знайте го, чувствайте го, виждайте го. Всичко е позволено на Народа на Бога, освен едно…
да мрънка…

Антон Божилов
Флорида, САЩ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар