Властта засега няма да позволява хората да не си плащат сметките заради кризата с COVID-19 – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не е добре да има мораториум върху плащанията заради кризата, породена от COVID-19, защото хората после ще трябва да платят няколко сметки за ток и парно наведнъж, но следим какво се случва и при необходимост ще вземем мерки. Това каза в “Здравей, България” по Нова телевизия енергийният министър Теменужка Петкова.

“Трябва да живеем с мисълта, че пандемията ще свърши и ние ще трябва да се върнем към нормалния си начин на живот. Икономиката ни трябва да бъде съхранена”, добави тя. 

Трябва да положим усилия и като граждани да дадем своя принос в тази тежка ситуация, да спазваме мерките, които здравните власти приемат, призова министърът.

“Проектът за интерконектора Гърция-България и проектът за терминала за втечнен газ до Александруполис са важни и имат стратегическо значение за развитието не само на енергийния сектор на страната, но и за икономиката ни. Тези проекти ще позволят на страната да запази стратегическото си място на газовата карта на Европа”, добави тя. 

“Това означава, че България никога няма да остава без газ. Така българските граждани и бизнесът ще могат да се възползват от предимствата, които дава диверсификацията – да има по-добри цени и по-добри условия”, коментира Петкова.

“Булгаргаз” през 2013 г. е сключил договор за доставка на 1 млрд. куб.метра газ, която трябва да започне от 1 януари 2021 г. Важно е това, че от Нова година на българския пазар ще има друг източник за доставка на природен газ”, каза още тя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар