Властта мина в нелегалност, както формалната така и реалната

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властта мина в нелегалност, както формалната така и реалната.

Това че „премиерът в кадър“ Борисов излъчва по фейсбук от неизвестни места не е новост. Още по-малко че игнорира Народното събрание, като не се явява нито по време на вот на недоверие, нито за да отговори на въпроси на депутати. Нормално, той е над тази власт. Демокрацията и разделението на властите са досадни подробности.

Но странното е, че истинският премиер Пеевски изчезна. Развитията в страната обаче говорят, че той продължава да бъде силния човек в сянка, и в изпълнителната власт и в законодателната и особено в съдебната. Съдете сами.
Борисов вчера даде мандат на шефа на БЕХ да води преговори с американците за седми блок. И кой е шеф на БЕХ ? Борисов си въобрази че може да го смени, и …. замлъкна. Уж подаде оставка, но нещо кандидатите ги отсвирват един по един.

И тази скрита, но реална власт на Пеевски, е тотално извън кадър, никой не знае нищо къде са реалните господари на България, нито какви решения вземат и под какви въздействия?

Класиката на тъй наречена „дълбока държава“, когато видимата и част е нищожна част от целия айсберг.
Борисов също мина в нелегалност и човек си задава въпрос – след както кукловодите се потопиха и сега се занимаваме с някакви кукли като Караянчева, като Сачева, които успешно отвличат внимание, то това означава, че България е на самотек, без кормчия на кораба, без никой да поеме никаква отговорност за приближаващата катастрофа.
За това – за катастрофата и рисковете за сигурността и благоденствието – ще говоря утре в коментара по Алтернативата.
Между другото обмислям да дам награда на всеки, който разкрие къде се намира Пеевски в момента? Да не говорим да направи снимка, или да го уговори да промълви дума пред микрофон или камера.
Ако забелязвате и Гешев, и Борисов и Пеевски започнаха да ходят с огромни лични охрани.

Илиан Василев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар