Властта обезумя! Ченгета смазват бунта на миньори и енергетици със сълзотворен газ и водно оръдие, има хора в болница

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Порочно заченатата сглобка, узурпирала властта с извратена коалиция, обезумя от всенародния протест на енергетици и миньори, които затапиха няколко точки в България като израз на своя гняв от схемата за 4 милиарда лева от ЕС, предвидени за „справедлив преход“ в енергетиката, но само за фирми около схемаджиите от „Продължаваме промяната“.

В социалните мрежи изплува информация, че правителството е изпратило ченгета, които да потушат бунта със сълзотворен газ. Такава ескалация на напрежението вече има в Старозагорско! Полицията, освен сълзотворен газ, плаши борещите се за бъдещето си миньори и енергетици със водно оръдие! Има граждани в болница!, докладват очевидци от мястото на ужаса.

Хиляди енергетици затвориха и международен път Русе-Свиленград край Гълъбово в знак на протест срещу Териториалните планове за справедлив преход (ТПСП) и скоростното закриване на българската енергетика. Те са част от серия блокади, които днес затварят главни пътни артерии при Хаинбоаз, Е–79 при пътен възел „Бинека“ и пътен възел „Даскалово“, магистрала „Европа“ при Драгоман и кръгово кръстовище на „Дунав мост“ в Русе.

Енергетиците са категорични, че ще отстояват до край правото на справедлив енергиен преход и  правото на труд.

Глоби от по 7000 лева, с които ги плашат, не ги накараха да се откажат.

„Нито крачка назад няма да направим докато някой в тази държава не чуе и не изпълни обещанията“

Както вече писахме, протестиращите миньори и енергетици настояват за отлагане на точката за Териториалните планове за справедлив преход, която трябва да се гледа по време на извънредно заседание на Министерския съвет.

Протестиращите затвориха основни пътни артерии – главни пътища, проходи и магистрали, което доведе до големи задръствания по АМ „Тракия“ и „Струма“.

РекламаПоради затрудненията в движението са определени обходни маршрути в областите Сливен, Стара Загора и Кюстендил, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Кабинетът пада? Хиляди енергетици и миньори тръгват към София

Преди минути стана ясно, че тежка техника – багери, самосвали, плюс леки автомобили и камиони ще тръгнат за София другата седмица, ако днес никой не чуе енергетиците и миньорите, които излязоха на масов протест. Това обещаха хиляди работници в ТЕЦ-ове, мини и топлофикационни дружества, които от днес защитават правото си на живот и работа с всички средства, което очевадно стъписа корупционната сглобка, превзела властта с порочна коалиция напук на народа.

„Пратиха ни полиция, жандармерия, пръскаха ни със сълзотворен газ. Малка е тази цена за голямата кауза, която отстояваме. Няма да ни уплашат. Повече ще ставаме“, отсякоха разгневените на продажната власт българи.

„Явно само правителството не разбира, че застрашава сигурността, икономиката, дори живота на хората. Те какви цели смятат, че постигнат, като ни затворят“, бяха част от гневните коментари.

Вече стана ясно, че срещу енергетиците и миньорите в Старозагорско беше използван сълзотворен газ и водни оръдия. Полицията се закани, че праща сълзотворен газ и водни оръдия и към магистрала Е 79, където на 2 основни точки край Перник и Дупница има струпване на автомобили на миньори и енергетици.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар