Влогърът Кирил Кирилов обяви, че е заплашван от Николай Марков

Влогърът Кирил Кирилов обяви, че е заплашван от Николай Марков

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Влогърът Кирил Кирилов, известен сред последователите си като Киро Брейка, обяви, че е бил заплашван от председателя на парламентарната група на “Величие” Николай Марков.

Киро Брейка е един от най-влиятелните влогъри в YouTube. По време на предизборната кампания той агитираше активно за “Величие”. В замяна обаче получил обаждане от Марков, който му “пратил послание” да внимава с видеата, които публикува.

Последното си видео, публикувано този следобед в YouTube, Брейка започва с обяснението, че дълго се е чудил дали да сподели за заплахата. “Ако го направя, най-вероятно ще имам проблеми. Но ако не го направя, ще имам проблеми със съвестта си”, казва той.

В платформата Patreon Кирилов публикувал откъс от разговор, в който се чуват заплахи и обиди по адрес на влогъра. “Записът на полковника е дълъг, аз ще ви пусна само тази част, в която ми казва какво ще се случи с мен”, обяснява Брейка, който бил готов да извика медии и експерти, за да докаже автентичността на записа. 

Влогърът казва още, че Марков е взел пари за предизборната кампания, за да дискредитира и да създаде проблеми и на Ивелин Михайлов. Посланието било следното:

“Тънко, меко казано, да ги оставя да работят, защото той (Марков) знаел на кого и как са давани пари. С две думи – той ще накисне Ивелин (Михайлов), че е давал пари на някой, които после са дадени на мен. На Ивелин му е скроена шапката. Искат да го занулят. Ивелин ще го съсипят – 99%, един му давам да оцелее. И партия “Величие” няма да я има. С един куршум три заека. По-малко пари, партията няма да я има, и правителство. Заради един човек, на който аз се доверих”. 

Във видеото става ясно и че Марков и Михайлов се познавали от четири месеца, но полковникът си приписвал заслуги за всичко, което е направил създателят на “Исторически парк”.

“Нагло и арогантно е да унищожиш човека, който те е създал и приел да лапаш пари”, коментира Киро Брейка и се обръща към Марков, напомняйки му негови думи – че хората са работодатели на депутатите и винаги могат да ги критикуват. Кирилов казва още, обръщайки се към полковника: 

“Не те ли досрамя да ми се обадиш, бе, полковник – искам сега всички да чуят – и когато попитах дали искаш да кажеш, че аз съм взел пари, ти отговаряше: “Не съм казал такова нещо.” Не, бе, кажи – взел ли съм пари аз? Отклонява въпросите 3-4 пъти и се скарахме. Викам: “Заплашваш ли ме, нормален ли си да ме заплашваш мен, ти – великият стратег по национална стратегия. Куца ти стратегията”.

Кирилов се почувствал излъган от Марков и заради гласуването на депутати от “Величие” в полза на ГЕРБ, затова и никога повече нямало да се занимава с политика и да агитира за дадено политическо лице.

“Повярвах, исках нещо да стане, но този човек, който говореше как ще вкарва ГЕРБ и ДПС в затвора и че дори им е малко това. (…) Нали така беше, полковник – така говореше, че ще вкарваш в затвора престъпниците и мафията. Ти отиде и гласува с тях”, възмущава се Брейка.

Той разказа още как в разговор с друг човек Марков бил хвърлил химикалка на масата и казал: “Мога ей така да му реша проблемите на Ивелин, ей така”. 

Кирил Кирилов добавя, че ще се извини на хората, че самият той е бил подведен от Николай Марков, за когото казва още: “Председателят на парламентарната група на “Величие”, който даже не дойде навреме за първия си работен ден в парламента, не е член на партията, но направи изявление, че “редовият член Ивелин Михайлов няма право да изисква от народните си представители!”. 

Видеото на Кирилов се появи часове след като Ивелин Михайлов обяви в профила си във “Фейсбук”, че друг негов профил – този в платформата “Екс”, е бил хакнат. Така от името на Михайлов в “Екс” се появи призив депутатите от “Величие” да гласуват за кабинета на ГЕРБ-СДС.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар