Вместо да се занимава със здравната криза, прокуратура и полиция влязоха в СБЖ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Полиция и прокуратура са влязли в СБЖ, за да проверяват Общото събрание на Съюза на българските журналисти, алармира Анна Заркова. В същото време фармацевти и медици съобщават, че не само на рафтовете им, а и в складовете липсват лекарства – като определени витамини, противогрипни, антибиотици и ваксини, които се ползват за домашно лечение. Така на практика домашното лечение, без лекарства, става невъзможно в домашни условия, а от друга страна  -болниците отсега са препълнени.

В схемата може да има и скрит замисъл – да си задължително приет в лечебно заведение с диагноза Covid-19, за да върви клиничната пътека за този вирус.

Разбира се, здравето на гражданите не е с приоритет за полиция и прокуратура. Нито неадекватното състояние на българския министър-председател, който сътвори здравен апокалипсис. Държавното обвинение е съсредоточено върху тормоз над журналистите, най-малко, за да ги респектира какви да ги говорят и пишат.

При казуса СБЖ има и нещо други любопитно – притежава имотчета. И на морето. И в центъра на столицата. А мафията е хвърлила око на тях, особено върху неоткраднатите все още от нея – мафията с държавни протекции, морски почивни бази.

А ето за какво алармира във Фейсбук журналистката Анна Заркова:

“Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява журналистическото общо събрание, което се състоя преди няколко дни.
Това е лоша новина за българската демокрация, разбира се. Но е добра за съюза на журналистите. Щом го преследват с полиция, значи е жив!
СБЖ беше в кома, изглеждаше мъртъв с години – веднъж притихнал, полегнал и незначителен, друг път обезкръвяван, ограбван и изнасилван…Но се размърда напоследък и вече го бият – следователно го има, някому пречи, а на мнозина е нужен.
То същото важи за журналистиката. Нищо, че голяма част от нея спи или кълве сега в кокошарника при мисирките.”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар