ВМРО бута правителството

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов призова да бъде сформиран експертен кабинет, стана ясно от негова публикация във Фейсбук. Той настоя премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев да си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и да работят в посока на техническо правителство.

По думите на Воеводата едни експертен кабинет трябва да “изведе България от моментната политическа криза без реваншизми и политически пристрастия”.

Припомняме, че ВМРО е част от ОП, която е коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението и реално осигурява необходимото мнозинство.
“Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог”, каза лидерът Каракачанов. Той ще се оттегли от поста вицепремиер, ако се постигне съгласие за формирането на експертно правителство.
“Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали. Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим.

После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби”, казва лидерът на ВМРО.
От своя страна, президентът Радев отхвърли призива на Каракачанов:

„Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта”, заяви държавният глава.

“Диалогът има смисъл само, ако бъде поставен на здрава основа. Това значи по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението, които са механизмите, водещи до този порочен модел на управление – как да бъдат отстранени, как да се възстанови справедливостта”, коментира още Радев пред журналисти в ямболското село Бояджик.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар