ВМРО иска твърди мерки срещу ромите-побойници в Асеновград – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев изпаща Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО в София и член на Организационния съвет на партията, съобщиха от централата й.

Контрера настоява министърът да разпореди проверка на случая в Асеновград, при който тълпа цигани биха група граждани. Задържаните са само 8 лица, което е липса на твърдост от страна на служителите на реда.

Карлос Контрера дава за пример и друг случай, където на видеозапис от камера в хранителен магазин в Борован се вижда как двама цигани пребиват служител на РУ – Бяла Слатина. “Това поставя тежкия въпрос щом престъпниците нямат страх и респект от служителите на МВР, тогава какво ли ще предприемат спрямо обикновени граждани”, посочва общинският съветник в писмото.

Според него на подобни случаи трябва да се отвръща цялата строгост на закона, защото “циганския криминален контингент се е самозабравил и води съществувание над и въпреки държава и държавност”.

“Не бива да се прави компромис в името на някакво уж мирно съществуване”, пише Контрера.

Той призовава министър Радев да бъдат отправени силни политически послания и да се демонстрира воля за противопоставяне срещу системното и дразнещо беззаконие, особено в малките населени места.

“Трябва ясен сигнал, че ще се използва и е задължително да се използва сила в такива ситуации. Трябва и ясна и едностранно изразена политическа подкрепа за служителите в МВР да прилагат сила в подобни случаи – с други думи да се даде кураж на редовия състав да натисне бандитите”, категоричен е членът на ВМРО.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар