ВМРО ще подкрепи ветото на президента върху поправките в Изборния кодекс

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ВМРО ще подкрепи президентското вето на Румен Радев върху Изборния кодекс, както и евентуалните промени за преференциите, внесени от ГЕРБ.

Това заяви организационният секретар на партията Юлиан Ангелов пред Канал 3.

 

Преди това и лидерът на “Атака” Волен Сидеров заяви, че ветото на президента трябва да бъде уважено.

БСП отговори, че няма да се връща в залата, за да не участва в “цирка на ГЕРБ”.

 

“БСП, ако не се върнат в залата, толкова по-зле за тях. В крайна сметка, когато те твърдят, че работят в интерес на българското общество, са длъжни да влязат в българския парламент, да участват в дебатите и да решат по този начин нещата в интерес на хората”, коментира Ангелов.

 

Той мотивира подкрепата на ВМРО за ветото на държавния глава с довода, че са го призовали да наложи такова.

 

“Защото нашата позиция винаги е била да се запазят преференциите и да има избор на нова ЦИК, както си е спрямо закона. Така че ние сме я казали нашата позиция от самото начало, няма да променим своето становище и ще подкрепим естествено и ветото на президента”, каза депутатът от Обединените патриоти. Той уточни, че войводите ще гласуват в пленарната зала за отхвърлянето на закона в сегашния му вариант, без значение дали става въпрос за частично, или цялостно вето на президента.

 

“Тези промени, които ние считаме, че са вредни за българското общество и демокрацията в България, трябва да бъдат спрени”, категоричен е човекът на Каракачанов.

 

“Няма никакъв проблем дори и да мине ветото в парламента, а след това да се приемат промени в кодекса, които да уточнят нещата с други текстове в кодекса, смята той. По думите му от ВМРО не считат, че машинното гласуване е някакъв проблем или най-важното нещо за българските избиратели.

 

“Напротив, ние считаме, че носи своите рискове и опасности, виждайки, че държавите в Европа и в ЕС премахват всякакви видове машинно или електронно гласуване с оглед на сигурност на вота на избирателя”, добави Ангелов.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар