внимание! АЕЦ „Белене“ няма да има! Европа подготвя директива за забрана на всички атомни електроцентрали…

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дойде време да ви разкрием, какво наистина се планира по отношение на АЕЦ“Белене“. 

Просто изчакахме Борисов да се върне от Вашингтон.

Нова атомна електроцентрала няма да има, защото в Брюксел се подготвя нова директива, която на практика забранява производството на електроенергия от атомни реактори. Още не е ясно, какъв срок за закриването на съществуващите мощности ще бъде гласуван, но пътя е ясен и вече го видяхме в Германия.

Борисов много добре знае за това, но и отлично знае, че трябва здраво да си плаща за да го търпят и във Вашингтон, и в Москва, и в Сараите. Затова планира да отвори отново проекта за АЕЦ“Белене“, за да бъдат подписани отново обвързващи договори по които отново да платим милиардни неустойки, а също така за енти път да бъдат отпуснати пари от бюджета за предпроектни проучвания. Единствената разлика ще бъде тази, че този път ще платим и на руската страна (за втори път), и на американците с които Борисов вече се договори.

Сега предстои да започнат да ни обясняват, каква чудна атомна електроцентрала ще построят с руските реактори и ноу-хау, като добавят американски компоненти и американско ядрено гориво за руските реактори. Чудо невиждано, каквото няма никъде и ще продължава да няма, защото има причина за това.

Важното е, че американците ще успеят да закрепят с парите, които ще платим като неустойка, обявилата фалит – Уестингхаус, която имаше много сериозен проблем с охлаждането на реакторите си и с ядреното си гориво, и затова нямаше работа. От друга страна руснаците, защо да имат нещо против втори път да им платим неустойки, след като сме такива идиоти. Бойко ще има заявка за четвърти мандат през който да може да се разплати, а ние ще влезем в световната история, като най-големите идиоти, които половин век строяли атомна централа и нея все я нямало.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар