Ковид

Внимание: България е в румънския сценарий с COVID-19

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
До 10 дни ни очакват по 170 жертви на COVID-19 дневно. Възможно е да достигнем до 20 хил. случая на инфекцията за денонощие. Болниците са на ръба. Влизаме в румънския сценарий на развитието на пандемията.

Това заяви в ефира на Нова телевизия математикът проф. Огнян Кунчев.

 

По думите му системата на здравеопазването изчерпва капацитета си – разполагаме с 9000 легла за лечение на заразени с коронавирус и 700 интензивни легла, които са оборудвани и подсигурени с персонал.

 

Според математикът ако мерките се спазват, те ще дадат своя резултат. Не посочи обаче какви трябва да са те и нужно ли е властите у нас да прибегнат към нов локдаун.

“Зеленият сертификат практически не действа – това са наблюденията на много хора. Би трябвало, ако се спазва и това че учениците са онлайн обучение, новите случаи да започнат да намаляват”, посочи още Кунчев.

 

По думите му България е далеч от постигането на т.нар. колективен имунитет.

 

“Дори и да умножим по 4 броя на регистрираните официално случаи, заедно с имунизираните, остават около 2.5 милиона българи, които нямат имунитет. Това означава, че вирусът има достатъчно пространство и да се разпространява и да си играе”, заяви още Кунчев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар