Внимание! Гласуват с фалшиви ЕГН-та в Добрич

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

РИК призова членовете на секционни избирателни комисии да бъдат бдителни

До РИК Добрич са стигнали сигнали от различни секционни избирателни комисии, че за лица, притежаващи Удостоверения за гласуване на друго място, след справка в Дирекция ГРОН е установено, че ЕГН не отговаря.

В тази връзка от РИК призоваха всички членове на секционни избирателни комисии в областта да бъдат бдителни и внимателни.

 

„При явяване на гласоподавател с Удостоверение за гласуване на друго място, първо да извършват справка в ГРОН и след това да допускат лицето да упражни правото си на вот, ако е регистрирано“, съобщи председателят на РИК Добрич Цонка Велкова.

До този час има само един подаден сигнал по надлежния ред, допълни още тя. Сигналът е бил подаден от гражданин, че в 7,00 ч. не му е разрешено от СИК да упражни правото си на вот чрез машина за гласуване и му е било заявено, че машинно може да гласува в 8,00 ч. и след това. „Надлежно разгледахме сигнала и указахме на СИК да допуска всеки до възможността машинно да упражни правото си ват, при желание от избирателите. Проблемът в случая е бил, че в 7,00 ч., когато гласоподавателят е чакал отварянето на секцията, все още машината не е била стартирана“ – разясни председателят на РИК.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар