Внимание! Грипът набира скорост, мори деца

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Грипът е сезонно заболяване. Той се разпростанява от декември до март. Няма как да избегнем грипната епидемия.

Те ще се разрасне. От днес грипна епидемия е обявена на територията на област Монтана. Вчера епидемия обявиха в Дупница и Сапарева баня. Предизвикателството при грипа е, че той е непредсказуем. Неизбежно е той да се случи.

Това каза пред bTV доц. Георги Попов, началник на Катедра “Инфекциозни болести” във ВМА, който коментира темата за настъпването на грипа.

 

“В София този уикенд се появиха първите доказани случаи на грип. Ние имаме уникалната възможност да диагностицираме грипа на момента. Симптомите са висока температура, болки по ставите и цялото тяло, сухата кашлица, болки в главата. Искам да обърна особено внимание, че хората не трябва да се позовават на своя опит от предишни епидемии, а при поява на симптоми веднага да се консултират с лекар. Не трябва да има самолекуване, защото при грипа всичко се развива много бързо – бързо идва, бързо се заразяваш, бързо може да бъде излекуван, но и бързо се умира. Силната обща отпадналост е категорично първия признак на грипа. Ходенето на работа със симптоми на грип не е признак за трудова дисциплина, а напротив – това не трябва да се допуска. При появата на симптоми на грип човек трябва да бъде изолиран, а не да ходи на работа и да заразява колегите си. За да се предпазим от грипа да избягваме масовите събирания. Задължително е да си мием редовно и често ръцете. Това е може би най-добрата превенция срещу грипа”, разкри доц. Попов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар