Промяната Кирил Асен

Внимание! Лъсна планът на ППДЕБЪ: Ще унищожат земеделците и от житницата на България, за да добиват шистов газ

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всичко е бизнес. И е вече планувано в посолствоТО! От вчера го мисля, зеленчукопроизводството, овощарството, лозарството в България са на командно дишане, те вече са на колене! НО докарвайки до фалити българските земеделци и по специално зърнопроизводителите от житницата на България златна Добруджа, отварят пътя на шистовия газ. Ще унищожат земята, която хранеше цяла България, за да докарат американски технологии и техника за производство на шистов газ.

Няма да спра да повтарям, където минат американците, остават пепелища и разруха.

Шистов газ или пшеница в Добруджа?!?

През последните години български и международни политици ни убеждават, че добивът на шистов газ (т.нар. фракинг) може да бъде важен фактор за газовата независимост на България. При фракинга или така нареченото хидравлично разбиване, в земните недра под високо налягане се вкарват милиони литри вода, смесена с кварцов пясък и различни химикали. После, чрез напречни сондажи се разкъсват шистовите пластове и се освобождава съдържащият се в тях природен газ. Никъде в Европа не се прилага фракинг и не се добива шистов газ. В голяма част от страните в Европа това е официално забранено, както в България.

Проучвания и добив на газ в България са възможни и сега, но не трябва да включват фракинг. Проучванията и добивът на природен газ по метода фракинг са забранени у нас с решение на Народното събрание от 2012 г.Няма нови методи за добив на шистов газ, които да изключват фракинг.Как се добива шистов и свързаните с това рискове?

При добива на шистов газ се използват много химикали някои, от които са изключително токсични, като например олово и бензен. Бензенът има доказано канцерогенно действие. Най-използвания химикал във фракинг течностите е метанол – опасен замърсител на въздуха.

Технологията изисква използването на огромни количества вода – няколко милиона литра вода за всеки газов кладенец, което значително ще ощети водните ресурси в района на Добруджа (който и без това не е богат на водни ресурси).

Между 30 и 50% от използваната вода, примесена с химическите добавки, остава завинаги под земята. Хидравличния удар, който причинява подземните разпуквания, необходими за освобождаване на шистовия газ, увеличава риска от земетресения. Огромни площи в Североизточна България черпят питейна вода само от дълбоки подземни пластове,водоносните слоеве са над въглищните и газови слоеве, от които ще добиват газ чрез фракинг. Сондажът под налягане за шистов газ минава през водоносните слоеве и крие риск от замърсяване. НО??? Щом посолствоТО нарежда, ще унищожим ли житницата на България?!? И кои са терористите??? Земеделците или правителството??? Оставка на правителството на националното предателство, оставка!

Иванка Илиева Феодорова


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар