ВНИМАНИЕ: Майки продават кърма онлайн. Заради фирма на ГЕРБ, ремонта на Банка за майчина кърма се проточил с месеци

ГЕРБ, Здравеопазаване
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Единствената у нас Банка за майчина кърма не функционира с месеци заради основен ремонт на сградата, в която се помещава.

Дългогодишният директор на банката д-р Мария Русинова обяснява, че зданието не е ремонтирано основно от повече от 40 години, предаде Дарик.

В момента родителите, нуждаещи се от кърма за децата си, нямат алтернатива, освен да купуват готови формули. Проблемът обаче е, че е налице и онлайн търговия на кърма между майки, която е изключително опасна. “Чували сме и сме виждали обяви за такава практика.

И тя не е породена от това, че е затворена банката за кърма. А това е много опасно майки да разменят кърма помежду си, тъй като може майката да носи някакво заболяване, което да предаде с кърмата.

Ние правим изследвания на нашите донорки за Хепатит Б и Ц, за сифилис, за чревно носителство, изследваме гърлен и носен секрет и на майката, и на бебето. Изследваме всяка порция кърма, която взимаме.

Защото, дори майката да е здрава, може кърмата в един момент допълнително да се замърси – от въздуха в стаята, от ръцете, от някакъв предмет, кърпа и т.н. Опасно е”, обясни д-р Мария Русинова.

“Много често бременните се изследват за определени заболявания, които се пренасят с кърмата, но има и някои заболявания, например Хепатит Ц не винаги се изследва. А има латентен период заболяването, когато не се проявява дори, не се показва това и в изследванията.

Затова е опасно да се разменя кърма между майките”, аргументира се още специалистът.

“Първият съвет, който даваме винаги, дори на тези, които идват при нас да потърсят кърма, е максимално да се стимулира и да се запази лактацията на майката.

И, разбира се, по-безопасно е да използват адаптираните формули вместо помежду си да разменят кърма”, апелира отново д-р Русинова.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар