Внимание! “Майстори” прибират пари за ремонт и не се вясват повече

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нова измамна схема е разбила полицията в Монтана, предаде BulNews.bg.

Майстори от други части на страната идват и прибират пари за ремонти, но така и не се появяват повече да свършат работата.

На 9 март сутринта 79-годишният Андрей П. от село Расово се оплакал в полицейския участък в Медковец, че е бил обран от непознати мъже. Предишния ден трима дошли в дома му и предложили да сменят улуците на къщата, разказал старецът.

“Майсторите” поискали пари за материали и пенсионерът им дал 950 лева да ги купят, но те не се появили повече. Криминалистите започнали издирване и две седмици по-късно – на 22 март вечерта, получили сигнал за група мъже пред хипермаркет в Монтана, които отговарят на описанието на мнимите майстори. Група полицаи от Лом и Монтана веднага пристигнали пред магазина и заловили петима мъже – трима от област Варна и двама от област Ямбол, които се придвижвали с “Опел Вектра”.
Заедно с колата Петко С. /27г./, Борис С. /32 г./, Георги И. /18 г./, Васил А. /20 г./ и Дяко В./ 23 г./ са конвоирани до  районното управление в Лом, където са задържани за 24 часа. При разпитите и очна ставка е установено, че прекият извършител на измамата е Петко С. от Долни Чифлик, Варненско. Той доброволно е предал задигнатите 950 лева, които ще бъдат върнати на дядото.
По случая е образуваното досъдебно производство. Полицаите проверяват има ли и други жертви на мнимите майстори в региона.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар