Внимание! Манипулация и кражби от клиенти на касите в “Кауфланд”Манипулация и кражби от клиенти на касите в “Кауфланд”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Клиент на “Кауфланд” изля душата си в социалната мрежа, заради злоупотреба в един от магазините им.

Димитър Илиев е забелязал, че цените на опаковките се разминават сериозно с тези на касовата бележка. Така неделното му пазаруване “Кауфланд” излязло с над 15% по-скъпо.

Публикуваме цялото оплакване на г-н Илиев без редакторска намеса:

“Понеже НАП, Комисия за потребителите и всякакви други контролни органи, оказа се, не работят в неделя, ми остана само ФБ, за да излея душата си за огромна злоупотреба в “Кауфланд”, магазина им в “Студентски град”. Бележките, които се принтират на апарата на щанда за месо показват едни цифри, а когато на касата бъдат сканирани, излизат абсолютно различни.

Разликата на реална сметка от 38 лв е около 6,37 лв., или около 16,76 на сто.

Платихме общо 46 лв. Пускам снимки на различните етикети. Ще дам само един пример – на етикета, принтиран от апарата на щанда “Свински гърди с кост” е записано 1,709 кг на цена от 8.99 или 15,36 лв. Когато уникалният баркод на етикета бива сканиран на касата излиза 1,709 кг. по 10.99 лв. или 18,78 лв.

Абсолютно същото се случи с още 3 продукта. Купих неща, които обикновено взимат пенсионерите. Сланината на касата е с лев по-скъпа, свинското бабе – лев и половина, гърди с кост – с 2 лв. Обясненията на касиерката бяха смешни – кантарите ни са грешни на щанда, тук ги мерим отново и теглото е точно.

На касите в “Кауфланд” няма кантари, а от бележката за върнатите пари става ясно, че са грешни цените. Това, вероятно, може да стане единствено чрез манипулация на софтуера, защото на апарата на щанда се принтира уникален баркод и няма как да бъде разпознат по различен начин от сканиращото устройство на касите.

Въобще не извикаха управителя на магазина, макар, че очевидно, ако това не е технически проблем, е мащабна афера. Бързичко ни върнаха и надписаните пари, което също беше съмнително. Но в снежната еуфория на Коледа и Нова година, малко хора биха сравнявали цена на опаковката и на касовата бележка.

Не искам да си мисля за далавера, с която служителите си вадят коледните бонуси, не искам и да получавам ваучер за безплатно пазаруване за цяла година. Затова утре сутринта ще звънна в НАП, а вероятно най-добре е да пусна жалба в прокуратурата. Ако са продължили да работят така цял ден вместо да затворят касите за проверка, може да се търси умисъл от управителя на магазина, нали…

Иначе прецаканите клиенти са си прецакани… Защото в неделя контрол няма, няма нито едни дежурен телефон, камо ли служител…

Айде, Весели празници, от вашия дежурен неделен репортер…”

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/12/blog-post_596.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар