Внимание! Прилагат нови правила на пътя! Не правете ТОВА, ако не искате да ви глобят с 4 бона!

Кат
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатите ще обсъждат нови много ключови промени на пътя, които ще засегнат много от недисциплинираните шофьори,  пише БЛИЦ.

С евентуалните по-строги правила в закона се стреми да се намалят тежките катастрофи в страната и да се увеличи безопасността по българските улици, булеварди и магистрали.

10 контролни точки ще се отнемат на водачи за неправилно изпреварване, ако е създадена опасност за движението. Досега за такова нарушение водачите оставаха без 8 точки.

10 точки ще се вземат и и за шофиране в насрещното платно по магистрала или скоростен път. Тези промени в наредбата за контролните точки са обявени за обществено обсъждане.

В края на 2016 г. депутатите решиха за шофиране в насрещното шофьорът да се наказва с 1000 лв. глоба и отнемане на книжката за 3 месеца.

Когато същото нарушение е извършено повторно, глобата е 4000 лв., а книжката ще се взема за 6 месеца.

В промените в наредбата е предвидено още младите шофьори да получат максималния брой точки две години след като са взели книжка.

Aко през това време тя им е отнета, този период няма да се причислява към стажа. Броят на контролните точки ще се възстановява с 1/3, ако водачът премине допълнително обучение.

Това ще може да се случва само веднъж в годината. Точки ще се връщат и ако докаже, че е платил глобите си.

Предвидена е и възможност за служебно възстановяване след изтичане на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление.

Източник: kakata.info

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Внимание! Прилагат нови правила на пътя! Не правете ТОВА, ако не искате да ви глобят с 4 бона!

  • Санкции за нарушителите-рецедивисти-ДОБРЕ! Но защо не въведете и поощрения за дългогодишните водачи без нарушения.Например,ако има 20 г.стаж без нарушения,предвидените от закона санкции да се намаляват наполовина! (заточките и глобата става въпрос)

Вашият коментар