Внимание: Тровят кучета в столични паркове

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наказателна акция с антифриз, пирони и отдавна добре познатия стрихнин са организирали няколко врагове на бездомните кучета из всички паркове в София навръх Коледа, алармираха читатели на Lupa.bg. 

Десетки домашни любимци са били приети за лечение във ветеринарните клиники вследствие погълнатите отрови, а някои са загубили и живота си.

Точно сутринта на 25 декември отрови са били поставени освен в Борисовата градина и Южния парк, и в по-големите столични градинки. Съобщения за отровени четириноги има и от парка в кв. “Гео Милев”, както и при езерото в “Дружба”.

Ветеринарите съобщават, че през последните дни броят на засегнатите от чудовищната акция срещу бездомните животни е скочил, а домашните се спасяват само благодарение на бързата реакция на стопаните им. Често в храни, предварително подбрани от недоброжелателите, се инжектират различни отрови, включително свръхопасния антифриз, който може да убие за секунди.

А специалистите напомнят домашните животни никога да не се оставят да консумират храни от непроверени източници, за да не се стига до фатален край.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар