Внукът на ген. Дьо Гол: Хората започват да осъзнават извратените игри на американците в Украйна

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Асоциацията за Френско-руски диалог сподели в Youtube интервю с Пиер Дьо Гол, съветник по стратегии и финансиране на предприятията, внук на генерал Дьо Гол, пише френското издание agoravox.fr, което предоставя и транскрипция на разговора.

„Мисля, че общественото мнение започва да осъзнава извратените игри и американските лъжи и най-вече тези на НАТО, които използват кризата в Украйна, за да дестабилизират Европа, тъй като Европа, обединена с Русия, представлява блок, който е силен както политически, така и икономически, културно, социално“, казва дьо Гол

Споделяме и останалата част от интервюто, което е преведено от „Гласове“.

– Намираме се в 2022-а, а това е една безпрецедентна година, много сложна и трудна за френско-руските отношения. Тя дори по някакъв начин е антируска година, бих казала, без да говоря за политика.

Но все пак, от началото на септември-октомври има все повече личности, които скромно се произнасят за нормализирането на нашите отношения между Франция и Русия и Вие сте един от тях. Защо според Вас е толкова важно Франция да не се отделя от Русия?

– Добър ден, мадам. Благодаря Ви за приема и за дадената ми възможност да говоря в този дом на културата, който почита всичко, обединяващо френския народ с руския народ през културата.

Разбира се, смятам, че е изключително важно Франция да запази и да съхранява, да насърчава връзките на разбирателство и сътрудничество с Русия, на първо място чрез историческите връзки, чрез общите съдби, които ни обединяват, защото съхраняването и запазването на връзката с Русия е гаранцията за стабилност и просперитет на Европа и на света.

За жалост, понесените последствия от сегашната криза се отразяват в Европа и света, и във Франция, и всички страдат от тях и те силно отслабват това равновесие, което дядо ми винаги се опитваше да запази, дори и в най-трудните моменти от историята и през целия период на Студената война, още от началото на Втората световна война. Русия е страна от лагера на победителите, заедно с Франция, срещу нацистката окупация и моят дядо винаги е правил усилия да запази тази връзка с Русия, винаги.

Смятам, че е в интерес на Франция да продължава тази политика, и да продължава този баланс, защото това има ключово значение за стабилността в Европа. Мисля, че общественото мнение започва да осъзнава извратените игри и американските лъжи и най-вече тези на НАТО, които използват кризата в Украйна, за да дестабилизират Европа, тъй като Европа, обединена с Русия, представлява блок, който е силен както политически, така и икономически, културно, социално.

Това са около 500 милиона души, които след войната във Виетнам и след икономическата криза, успяха, обединени, включително да изоставят и златния стандарт на долара, докато американците винаги се опитваха със сила, хитрост и политика да компенсират тази загуба на влияние – както политическо, така и икономическо – да компенсират загубата на влиянието на долара като единствена разменна валута в света, което продължават да правят и сега.

Искам да кажа… противопоставям се и протестирам срещу това интелектуално безчестие в украинската криза, защото подбудителите на войната са американците, подстрекателите на войната са НАТО и като доказателство бих искал да цитирам неотдавнашните заявления на госпожа Меркел, която каза, че никога не е имала намерението да приложи споразуменията от Минск, договорите от Минск, които бяха договорени и подписани, за да гарантират сигурността, целостта и зачитането на рускоезичното население на Донбас, и на които германците и французите станаха гаранти за равенството, стабилността и защитата на населението в този район.

Госпожа Меркел, която каза, че никога не е имала намерението да прилага споразуменията от Минск, направи всичко, за да остави НАТО да въоръжава Украйна, направи всичко, за да положи основите на този конфликт, и аз мисля, че това е много тежко, защото има милиони хора, които пострадаха.

Оторизирайки тази украинска националистична експанзия, тя позволи между 16 и 18 хиляди души да бъдат избити, да бъдат бомбардирани. Тя позволи украинските националисти да унищожат руската култура, да унищожат чувството им за принадлежност към Русия.

Тя унищожи възможността им да практикуват езика си и остави тези престъпления да се извършат. Това означава, че те съзнателно допринесоха за тази война и съзнателно допринесоха за това ескалиране. Съединените щати, за жалост, продължават военната ескалация, от която украинското население първо ще пострада, но ще пострада и европейското население.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар