Внучката на Мусолини печели втори мандат на общинския вот в Рим

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Внучка на италианския фашистки лидер Бенито Мусолини спечели втори мандат като кмет в Рим с много по-голямо мнозинство и заяви, че успехът ѝ се дължи на нейната упорита работа, а не на семейната история, предаде Reuters.

Подкрепяна от крайнодясната партия „Братя на Италия“, Ракел Мусолини спечели повече от 8 200 гласа на общинските избори на 3-4 октомври, повече от всеки друг кандидат и далеч повече от 657 гласа, които тя получи в предишното гласуване през 2016 г.

„В миналото бях интервюирана само заради фамилията си. По време на последния ми мандат те започнаха да питат за инициативите, които популяризирах в градския съвет. Работих усилено“, каза тя пред изданието на списанието la Repubblica.

Embed from Getty Images

Тя е дъщеря на джаз музиканта Романо Мусолини, син на фашисткия диктатор, управлявал Италия от 1922 до 1943 г.

„Научих се да живея с фамилията си от дете“, казва тя. „В училище ме сочеха, но след това се появи Ракел и лицето (което съм аз) надделя над фамилията, колкото и тежък товар да носи това име.“

Попитана за нейните възгледи за фашизма, тя казва, че е против неговото прославяне, но отказва по-нататъшен коментар, като заявява: „За да се обобщим тази тема, ще трябва да поговорим до утре сутринта“.

Четирите най-големи града в Италия – Рим, Милано, Неапол и Торино – и повече от 1000 по-малки центъра проведоха избори за кмет в неделя и понеделник, като балотажът се очаква след две седмици в градове, в които нито един кандидат не достигне 50%.

Лявоцентристките кандидати се смятат за победители, без да се налага балотаж във финансовата столица Милано, както и в Неапол, и в Болоня.

Десният блок, който включва партията на Ракел Мусолини, все още се надява да спечели балотажа в Рим между своя кандидат Енрико Мичети и левоцентриста Роберто Гуалтиери.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар