Воден режим в Перник, но КЕВР вдига цената на водата с 3%

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) днес ще бъде обсъдено предстоящото поскъпване на водата в различни градове у нас. Поскъпване се предвижда дори в районите, където има проблем с водоснабдяването, като например Перник. Там ще е с около 3%, каза пред БНТ Ивайло Касчиев, директор на Дирекция „ВиК“ в КЕВР.

„Комисията одобрява петгодишните бизнес планове, а с това и цените за този период. Информация за това къде ще отиват средствата за увеличение са подробно описани в бизнес плановете на тези 34 дружества“, уточни той.

По думите на експерта, бизнес планът на Перник е изготвен от бившия вече управител на ВиК дружеството.

„Бизнес планът на Перник е изготвен от г-н Витанов, който беше управител на дружеството. Аз чух, че той е освободен, но не чух защо, какви нарушения МРРБ е констатирало в неговата работа“, каза Касчиев.

Смятам, че отговорните институции е крайно време да дадат някакви отговори наистина какво се е случило в Перник, заяви представителят на КЕВР.

Повече от ясно е, че мрежата в Перник не е била подготвена за такъв режим. Хубаво е да се каже публично каква е концепцията на МРРБ за управлението на ВиК сектора, каза в заключение Касчиев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар