Водещи демократи отхвърлиха призивите Байдън да бъде заменен с друг кандидат за президент

Водещи демократи отхвърлиха призивите Байдън да бъде заменен с друг кандидат за президент

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Водещи демократи изключиха вчера възможността за замяна на президента Джо Байдън като кандидат на Демократическата партия след слабото му представяне в дебатите и призоваха членовете на партията да се съсредоточат върху последиците от втори президентски мандат на Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

След дни на недоволство от слабото представяне на Байдън в дебата с Тръмп, лидерите на демократите категорично отхвърлиха призивите към партията си да избере по-млад кандидат за президент за изборите на 5 ноември.

Междувременно 81-годишният Байдън прекара вчерашния ден със семейството си в резиденцията “Кемп Дейвид”, допълва БТА.

Вестник “Ню Йорк Таймс” цитира осведомени източници, според които семейството на Байдън го е призовало да остане в надпреварата и да продължи да се бори. Вестникът твърди, че някои негови приближени са изразили раздразнение от начина, по който щабът му го е подготвил за събитието в четвъртък вечер.

Призивите към Байдън да се оттегли продължават от четвъртък насам, а проучване на Си Би Ес, проведено след дебата, показа 10-процентен скок в броя на демократите, които смятат, че Байдън не трябва да се кандидатира за президент, от 36 процента през февруари на 46 процента.

“За съжаление истината е, че Байдън трябва да се оттегли от надпреварата за доброто на страната, на която той служи толкова възхитително в продължение на половин век”, се казва в редакционна статия на “Атланта Джърнъл Конститюшън”. Според изданието вече е дошло време Байдън да се пенсионира.

Лидерите на демократите отхвърлиха това.

“Абсолютно не”, отговори сенаторът от Демократическата партия в Джорджия Рафаел Уорнок, един от няколкото демократи, които се разглеждат като възможен заместник на Байдън.

“Случват се лоши дебати”, каза той в предаването “Среща с пресата” на Ен Би Си. “Въпросът е: “За кого Доналд Тръмп се е явявал някога, освен за себе си и за хора като него? Аз съм с Джо Байдън и нашата задача е да се уверим, че той ще премине финалната линия през ноември.”

Лидерът на Демократическата партия в Камарата на представителите Хаким Джефрис, който може да стане председател на парламента догодина, ако партията му поеме контрола над Камарата на представителите през ноември, призна, че Байдън е претърпял неуспех, но това е “нищо повече от подготовка за завръщане”.

“Така че моментът, в който се намираме в момента, е момент на завръщане”, каза той пред Ем Ес Ен Би Си.

Сенаторът от Делауер Крис Кунс, водещ застъпник на Байдън, заяви в предаването “Тази седмица” на Ей Би Си, че Байдън трябва да остане в надпреварата, за да гарантира поражението на Тръмп. “Мисля, че той е единственият демократ, който може да победи Доналд Тръмп”, каза Кунс.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар