Води се британска кампания в световен мащаб против Ирина Бокова

България, Европа, Общество, ООН, Юнеско
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

андрей райчевРазговор с Андрей Райчев, социолог и Димитър Димитров, политолог в предаването „Още от деня с Димитър Цонев“, БНТ, 19.04.2016 г.

…..

Андрей Райчев: Самият г-н Кънев направи феноменален ход онзи ден. Просто не мога да повярвам на очите си. Аз честно казано го мисля за умен човек. Той обяви, че Ирина Бокова, представете си, нарочно се е представила лошо, между другото много добре се представи жената, нарочно се представила лошо, за да я махнат ООН и да дойде за кандидат-президент в България.

Водещ: Сериозно ли? Не съм го чул.

Андрей Райчев: Да, това е абсолютно сериозно. Цитирам Фейсбук.

Водещ: А, във Фейсбук не съм го прочел.

Андрей Райчев: Не, не. Ама г-н Кънев, това не е някакъв …

Водещ: Да, да. Това е все пак лидер на ДСБ.

Андрей Райчев: Поразително е изобщо как те поради липса на възможност да говорят за свой кандидат, понеже някак си другата част на РБ ги блокира, говорят за Ирина Бокова. Тя стана основен предмет на обсъждания за президент. Вие представяте ли си що за абсурд. Между другото по този начин подложиха, много сериозно подложиха английската, води се британска кампания в световен мащаб против нея.

Водещ: Кой е инициатор на тази британска кампания?

Андрей Райчев: Същите, които погубиха България.

Водещ: От България ли идва тя?

Андрей Райчев: Като сме казали тук А, да кажем и Б. За огромен позор на нашите тук, след като тя е вече наша официална кандидатура, след като действащият президент направи всичко възможно да не бъде, но стана все пак, благодарение на, де да знам, на общественото мнение, мен, ако питате, в момента по най-долен начин на г-жа Бокова й подлагат аргументации, че баща й е бил палач и не знам си какво. Просто не мога да повярвам на очите си какво виждам. Георги Боков, аз познавам този човек много отдавна, защото бяхме, моето семейство беше във враждебни отношения с тяхното семейство тогава, говорим, когато баща ми беше жив, за него могат най-различни лоши работи да се кажат, в смисъл, че беше догматик, твърдокаменен, такъв. Дума не може да става, че е палач…

Водещ: Георги Боков много дълго време беше началник на баща ви в София прес?

Андрей Райчев: Да. Не, това е вече, когато го уволниха. Той първо уволни баща ми, а после и него го уволниха.

Водещ: Баща ви беше главен редактор, а Георги Боков беше председател на УС.

Андрей Райчев: Твърдението, че Георги Боков е палач, че е убивал едва ли не лично някакви хора в София, се натъква на елементарни обратни факти – той в това време не живее въобще в София, някакви дребен чиновник в Якоруда, комунистически, наистина. Но нашите продължават. Вие разбирате ли, продължава и продължава… британската кампания.

Водещ: Това е феномен, който политологията може би познава или анализира.

Димитър Димитров: Факт е, аз винаги съм бил за това да има една българска кандидатура.

Водещ: Нима имаме. За президент на света.

Димитър Димитров: Но… Това не е точно президент на света, все пак това е една, хайде да кажем в много отношения … важна длъжност, видима. Прочее, добре е да е българин. Впрочем, това може би ще се случи в рамките на няколко поколения едва ли ще се получи подобен шанс.

Водещ: До 100 години, ако сега не заемем…

Димитър Димитров: Секунда. Той се комбинира с нещо, което е свързано с правилата, по които се избира – с правото на вето на Русия, Китай и т.н. Тези страни, както Великобритания, Франция, Китай, Русия, тоест членовете на Съвета за сигурност. Русия ясно е заявила, че ще блокира всяка друга кандидатура. И по този начин е вкарала разговора във формат подет отвътре не от хората, които са против, а от г-н Първанов, който започна да поставя политически условия, че ще оттеглят подкрепата си за кабинета и т.н. … Точно това е източникът. Нагнетяването на напрежението не е свързано само с разговора за семейството…

Водещ: С това ли свързвате кампанията, която и в момента тече?

Андрей Райчев: Ако ми позволите, г-н Цонев.

Водещ: Да.

Андрей Райчев: Аз виждам съвсем друго. Аз виждам точно, което се случи на България на Световното първенство ’94-а г. Ние се класирахме на полуфинал, без изобщо на някой в главата да му дойде, че това е възможно. Както по същия начин, те изобщо не допускаха, че Бокова…

Водещ: Е, там съдията ни поряза.

Андрей Райчев: Това става в момента пред очите ни. Значи, те не допускаха, че Бокова ще премине националния филтър. Те положиха огромни усилия и бяха 100% уверени впрочем от техните хора тук, че те ще успеят да я смажат. Бяха й пуснали Кристалина. Това рухна, за тяхна огромна изненада. И България е на полуфинал. Ирина е на полуфинал. В момента се мъчат съдията да свири дузпа против нея. Това правят англичаните.

Водещ: Как се казваше французина, който ни поряза тогава в Щатите?

Димитър Димитров: Не Кино.

Андрей Райчев: Французин беше. Е, опитват се …

Димитър Димитров: Е, той ни го върна за Парк де Пренс, както, нали, тогава си говорехме. В края на краищата ние изместихме Франция. Това беше супер изненада.

Андрей Райчев: Те отлично знаят, че никаква новозеландка няма да стане първа.

Водещ: Ама днес я пуснаха, че едва ли не тя е спечелила.

Андрей Райчев: Така де, така.

Водещ: И то италиански вестник.

Андрей Райчев: Ама то същото. Кристалина Георгиева ни проглушиха ушите, че ще стане. Ето, виждате. Сега се опитват същото, само че …

Димитър Димитров: Единствената подробност е, че съдията в този случай няма да бъде французин, а ще бъде Кремъл.

Андрей Райчев: Е, Кремъл…

Водещ: Без Вашингтон трудно …

Димитър Димитров: Комбинацията от Кремъл и Вашингтон.

Водещ: Чакаме решението на Кремъл и Вашингтон, въпреки България. Така ли е?

Димитър Димитров: В известен смисъл, отвъд възможностите на България е да повлияе.

Андрей Райчев: Не, истината е, че правителството не прави нещо лошо, в случая. В случая просто едни чисто и просто хейтъри подлагат едни отвратителни работи, между другото излагайки България страшно.

Водещ: И аз мисля, че ни излагат всички. Но както и да е.

Димитър Димитров: Аз все пак ще върна разговора в това как …

Водещ: Той трябва да свърши след малко.

Димитър Димитров: Извинявам се. Тази кандидатура за какво се ползва.

Водещ: Добре, това ще го разберем малко по-късно.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар