Водопроводът до Перник: Ще се построи един паметник на техническото невежество и глупост

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съчетанието между некомпетентност и безотговорност произвежда бомби със закъснител , при това с висока цена.

Днес в сутрешния блок на БТВ инж. Иван Бухов / хидроинженер с голям опит, дългогодишен проектант във Водоканал проект, един от проектантите на схемата за водохващане на каскадата Белмекен-Сестримо/ ИЗРАЗИ ПОЗИЦИЯТА СИ ПО ПРОЕКТА ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО НА ПЕРНИК.

“Проектът за водопровод Мало Бучино- Перник няма да закара вода до миньорският град. Причината е, че няма предварително налягане, няма свободна денивелация, свободен напор за да се получи необходимата скорост на водата. Водното количество се получава от площта на тръбата по скоростта. Ако няма скорост и голяма тръба да сложиш няма как да се проведе голямо количество вода.”

Инж. Бухов обясни, че съществува и друг проблем – на последната станция, която е в Бояна , водопроводната тръба има капацитет до 300м налягане. Увеличаването на водата крие риск тръбата да се пръсне и гръмне.

Всичко това инж. Бухов е обяснил на заседанието на СОС на което са присъствали тримата ресорни министри – Е. Караниколов, П. Аврамова и Е. Димитров. Отказал е положително становище по проекта с аргумент, че компрометира водопровода. На заседанието не са присъствали техн. специалисти, а проекта е докладван и на въпросите е отговарял ” с общи приказки” министър Караниколов.

Интервюто инж. Бухов завърши с думите :

“Ще се построи ЕДИН ПАМЕТНИК НА ТЕХНИЧЕСКОТО НЕВЕЖЕСТВО И ГЛУПОСТ, КОЙТО НЯМА ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА НИЩО ПО-НАТАТЪК.”

Един паметник на некомпетентността , безотговорността и алчността на стойност 26 милиона лева. Наши пари.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар