Мост

Военен анализатор: Ако удари Кримския мост, Зеленски ще поеме по чехли към “Деня на Страшния съд”

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи, че Киев възнамерява да унищожи Кримския мост. Как точно ще бъде атакувано съоръжението Подоляк не уточнява, но в интервю за The Guardian той даде да се разбере, че Киев разглежда моста като законна военна цел и “това съоръжение, което е основен път за снабдяване на руската армия в Крим, трябва да бъде унищожено”, пише epicenter.bg.

Военният аналитик полковник Виктор Баранец обяснява защо тези закани не са нищо повече от най-нагла пропаганда. След като изброява заканите на редица висши сановници от Киев да унищожат моста, полк. Баранец обобщава, че с удари по Кримския мост не са заплашвали само чистачката на офиса на президента Володимир Зеленски и продавачите на сланина на Бесарабския пазар в Киев.

Това безумно самохвалство напомня на неотдавнашните закани на Зеленски, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) готвят “стратегическо контранастъпление към Херсон с милионна армия”. Това е първият случай в историята на военното изкуство, когато секретни планове за замислена операция се обявяват предварително. А когато в Киев разбраха, че руските войски са готови за атаката, Зеленски обяви, че всичко е било “на шега”, за да заблуди руснаците, коментира полк. Баранец.

А сега сериозно, казва полк. Баранец. Кримският мост е в списъка със стратегическите обекти на Русия. И се охранява по съответния начин: от въздуха с бойна авиация, по земя и на самия мост – батальони на руската гвардия, системи ПВО, по вода – с кораби на граничната служба на ФСС (Федералната служба за сигурност) и екипи от антидиверсионни катери, както и от бойни плувци под вода. И засега Украйна не разполага със средства, които биха могли да “съборят” моста или дори една-единствена негова част. За това ще са необходими тонове взрив. Въпреки че не са изключени хитроумно замислени диверсии, отбелязва полк. Баранец.

И тук трябва да припомним думите на зам.-председателя на Съвета за сигурност на РФ Дмитрий Медведев, казва полк. Баранец

Неотдавна Медведев заплаши Киев с “Деня на Страшния съд”, ако посегне на Кримския мост.

“Отговор” ще има. В Киев има точно 8 моста. И в крайна сметка да не се окаже, че след нашите ответни ракетни удари президентът на Украйна да плава през Днепър до своя офис върху дънер или сал от гуми на “Камаз”…, предупреждава полк. Виктор Баранец.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар