Военни министри от НАТО одобряват план за отбрана срещу атака от Русия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министрите на отбраната на страните от НАТО ще одобряват днес нов отбранителен план срещу евентуална атака на Русия по няколко фронта, предаде Ройтерс.

Стратегията, която е секретна, отива по-надалеч от съществуващите регионални планове за отбрана и цели подготовка за отразяването на всякаква едновременна атака в балтийския и черономорския регион, вкл. с ядрени оръжия, хакване на компютърни мрежи или от космоса.

Официални представители и дипломати казват, че няма непосредствена заплаха от подобни нападения. Русия твърди, че не възнамерява да започва война и казва, че НАТО дестабилизира Европа с тези приготовления.

Поолитици от САЩ и дипломати от НАТО обаче настояват, че „Концепцията за възпиране и отбрана в евроатлантическата зона“ – и нейният стратегически план за прилагане – са необходими, защото Русия разработва усъвършенствани оръжейни системи и разполага войски и военно оборудване в близост до границите на алианса.

И това е необходимо въпреки новото съсредоточаване на НАТО върху въоръжаващия се Китай, казват експерти и официални представители.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар