Вождът на апачите: Време е индианец да стане Президент… Бeлите доведоха държавата до хаос

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ички индианци, макар останалите да си имат свои водачи. От тази гледна точка, “Великият лък” е може би единственият истински законен ръководител на САЩ, доколкото всички американски президенти са по същество завоеватели и натрапници. Единственото морално право да управляват тези земи, имат индианците.

 

“Преди много години великият вожд Сиатъл предупреди, че белите се интересуват само от злато, и общество по този начин не може да съществува. Той каза, че ще отровят реките, ще избият стадата, и трудно ще дишаме. И предрече, че това стане ли, идва краят на белия човек. Тогава белите ще се хванат едни други да се бият и убиват, и ще са по-жестоки помежду си, отколкоко към червенокожите. Е, сега виждаме точно това” – допълни Лъкът, припомняйки старо знамение.

Според много анализатори, САЩ са пред гражданска война, защото тръмписти и противници на Тръмп са точно 50:50% и всички са въоръжени. И никой не приема гледната точка на другия. Проблемът обаче не е само до личността на Тръмп, а до фундаментални различия във възгледите, свързани с моралните устои на обществото – аборти, гей-бракове, права на бежанци и емигранти, националната икономика и пр. Криза отдавна зрее, възможно е на тези, или на следващи избори, тя просто да изригне неудържимо.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар