Война

Войната „до последния украинец“ е на път да стане реалност

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойните действия в Украйна „до последния украинец”, към които западните куратори тласкат киевския режим, се превръщат в реалност. Във всеки случай, ако говорим за украинци, които могат и желаят да използват оръжия, щедро доставени от страните от НАТО в интерес на Киев.

Към 28 април ситуацията по ключовите направления на украинските фронтове не се различаваше много от това, което беше в предишни периоди. Z-частите продължават да напредват бавно, но към момента няма признаци за голям оперативен успех.

В района на Харков-Изюм руските войски водят ожесточени битки в населени места, близки едно до друго, във връзка с което неутрализацията на противника, който се е настанил в тях и е свободен за маневриране, се превръща в набор от индивидуални тактически задачи, които отнемат време. В обозримо бъдеще трябва да очакваме достъп до участъка от магистрала Барвенково-Славянск.

Бавно придвижване идва от ДНР и ЛНР в посока Северодонецк и Попасная. Както в случая, описан по-горе, проблемът се крие в огромната територия, която е изключително трудна за обкръжаване с наличните сили на Z-частите, способността на украинската група да извършват тактически оттегляния към други населени места и използването на тактиките на „човешкия щит“, които предотвратяват използването на най-максималната огнева мощ.

Най-боеспособните украински части все още са съсредоточени между Гуляйполе, Барвенково-Славянск и Северодонецк и имат числено превъзходство над настъпващите Z (както и свежите „О“) части.

Руската страна се опитва да спре това превъзходство с артилерия, РСЗО и въздушни удари. В резултат на това украинските въоръжени формирования търпят ежедневни загуби, наброяващи десетки, а в някои случаи и стотици.

Така само в резултат на работата на руската авиация на 27 април бяха унищожени повече от 300 националисти.

Очевидно съдбата на Мариупол може да очаква агломерацията на Краматорск и Славянск. В крайна сметка, разбира се, те ще го вземат, но нежеланието на украинското политическо ръководство да преговаря за мир води до военно решение на проблема, което означава ожесточени битки в града.

Въз основа на динамиката на загубите на украински бронирани машини, самолети и др., основният залог на ВСУ и техните западни куратори е върху численото превъзходство и максималното насищане на ПЗРК и ПТУР.

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 142 украински самолета, 111 хеликоптера, 614 безпилотни летателни апарата, 276 зенитно-ракетни системи, 2623 танка и други бойни бронирани машини, 299 реактивни системи за залпово стрелба, 1146 минохвъргачки и полева артилерия , както и 2431 единици специални военни машини. Тези цифри се променят доста плавно.

Струва си да се отбележи, че украинската пропаганда от няколко седмици не публикува доказателства за унищожаване на руска техника и други признаци на военен успех. Това може да се счита за доста убедителен косвен знак, че променената тактика на въоръжените сили на РФ, макар и да не е с бързи темпове, все пак позволява да се сведат до минимум загубите.

Разбира се, врагът ще се опита да се възползва от фактора време. Несигурният баланс, установен от Харков до Херсон, позволява на украинската страна да разполага с определени резерви в тила, чиято материално-техническа част непрекъснато се подсилва от въоръжение, гориво и боеприпаси, доставяни от Запад.

Ако е необходимо, тези резерви могат да бъдат прехвърлени във всеки участък от фронта, както и за други неприятни действия – например атаки срещу Приднестровието или опити за атака на Курска област в самата Русия.

През последните дни само мързеливите хора на Запад не говорят за прехвърляне на военните действия на територията на Руската федерация, а атаките срещу граничните райони на страната, които стават постоянни, дават да се разбере, че украинската страна им все повече по вкуса.

Двата месеца, изминали от началото на специалната военна операция, чисто календарно намекват, че операцията ще отнеме поне още няколко месеца. Броят на тези месеци ще зависи от целите, поставени от военното командване. В резултат на това е необходимо да се обърне внимание на стратегическото отслабване на противника, за който доставката на оръжие, техника и гориво са от жизненоважно значение.

Възможно е да се постигне неутрализация на такива доставки чрез допълнително деактивиране на украинската инфраструктура, участваща в транспортирането и поставянето на военни товари.

Тоест това, което всъщност вече започна – разрушаването на моста през устието на Днестър и редица съоръжения в централна и западна Украйна, където се съхраняваше военната помощ, получена от НАТО.

Логиката изисква увеличаване на броя на ракетните удари срещу такива цели. В противен случай бойните действия в Украйна ще завършат не с изчерпване на западните оръжия, а с изчезването на онези войници, които могат да използват тези оръжия.

Задачата за максимално унищожаване на украинците не е включена в списъка с целите на специалната военна операция, което означава, че военният потенциал на ВСУ ще трябва да бъде неутрализиран дори преди нова порция западно оръжие да стигне до украинските войници.

Превод: СМ

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар