Войната е сред трите най-големи страхове на българите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

. Това показва проучване на Националния център за парламентарни изследвания. Оказва се, че три думи – война, смърт и криза, предизвикват най-силна тревога в участниците в проучването. Малко над 28% посочват като най-голям свой страх военните конфликти.

За 23% страхът от смъртта е водещ. Този показател е и в пряка зависимост с възрастта – с увеличаване на годините, нараства и страхът от смъртта. Близо 1/5 от българите пък споделят, че икономическата и финансовата криза ги притесняват най-много. В тази група попадат както най-младите, така и най-възрастните участници.

“Войната, като че ли, е най-страшното и значимо тежко събитие в представите на почти всички хора. И на повечето поколения назад във времето. Още повече, че през последните години сме свидетели на такива конфликти”, коментира психотерапевтът Желяз Турлаков, предава NOVA.

“Степента на тревожност е изключително висока. Ако говорим в психосоциален смисъл, по-скоро психичните разстройства се увеличават, тревожността в хората се увеличава, както и чувството за несигурност за бъдещето, за семейство, за дома, за децата”, добави той.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар