Илон Мъск добре помни руската водка в Москва

Войната между Мъск и едни от най-големите компании в света се разгаря

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Корпорацията „X“ на Илон Мъск ще заведе дело срещу организацията с нестопанска цел (НПО) Media Matters for America, както и срещу други компании, които са се противопоставили на социалната мрежа X (бивш Twitter). Това съобщи той на 18 ноември.

Както отбеляза предприемачът, съдебният процес ще бъде открит в САЩ в понеделник, 20 ноември, „за част от секундата“.

X Corp. ще заведе термоядрен иск срещу Media Matters и всички, които са замесени в тази измамна атака срещу нашата компания„, посочи Мъск на страницата си в X.

Както КритичноБГ вече писа, Disney, Warner Bros, Discovery и редица други големи компании са отказали да поставят свои реклами в социалната мрежа X, собственост на Мъск. В допълнение към Disney, такива корпорации като Wish, Lionsgate, Comcast NBCUniversal, IMB, както и Paramount и Sony Pictures отказаха да си сътрудничат с предприемача. Към тях се присъедини и Apple.

Те обявиха бойкот на Мъск, заради негативната му позиция спрямо Израел във войната в Газа.

По-рано, на 28 октомври, беше съобщено, че Мъск възнамерява да гарантира, че международно признати организации за помощ в ивицата Газа могат да се свържат със Starlink. Поради тази причина израелското министерство на комуникациите реши да прекрати всички контакти с компанията му.

На следващия ден той отговаря на израелския министър, че ще контролира връзката със сателитите от ивицата Газа. Според него терминалите трябва да се използват изключително за хуманитарни цели.

Ситуацията в Близкия изток се изостри на 7 октомври сутринта, когато палестинското движение Хамас подложи територията на Израел на масирана ракетна атака от ивицата Газа, както и нахлу в граничните райони в южната част на страната и взе заложници. В същия ден Израел започна ответни удари срещу цели в ивицата Газа.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар