Войната на НАТО срещу Русия вече е в ход

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На пресконференцията си на 25 април руският външен министър Сергей Лавров каза, че „НАТО, доставяйки оръжия на Украйна, по същество влиза в прокси война с Русия“. Това е много важна теза, която изисква собствен анализ и осмисляне.

Според нашето Министерство на отбраната [на Русия, бел.р.] на територията на Украйна има 6824 чуждестранни наемници от 63 държави. Сред тях са 1717 бойци от Полша, около 1500 от САЩ, Канада, Румъния и по 300 от Обединеното кралство и Грузия. Турция не стои настрана, изпращайки част от бойците, които преди това са воювали срещу Армения и Сирия, да участват във военни действия на страната на украинската армия.

Според украински източници, включително измежду изпратените от Турция бойци, е сформиран „чуждестранен легион от доброволци“. Те участват пряко във военните действия. Останалите, представляващи Съединените щати и Великобритания, действат като инструктори, обучават военните на въоръжените сили на Украйна в тактика, огнева подготовка и взривяване на мини.

Това е, което е известно. Зад кулисите се крие фактът, че офицерите от НАТО осъществяват действителното ръководство на бойни части и подразделения за бойна поддръжка на Украйна. По-специално чрез предаване на информация от спътници за проследяване, самолети ДРЛО за авиацията, артилерия, както и други подразделения на въоръжените сили на Украйна.

В същото време военнослужещите от въоръжените сили на Украйна се използват като пушечно месо. В „рисковата група“ винаги са били напреднали контролери на самолети, наблюдатели на пожари, наред с други военни специалисти.

На представители на други военни специалности се разработва тактика на действия срещу редовните войски на Русия. След това получените разработки се използват от самите членове на НАТО.

Въз основа на опита, натрупан от бойните полета на Украйна, действията на западните части се оформиха по време на последните учения Cold Response 2022 („Студен отговор-2022“, Норвегия, март) и в Националния тренировъчен център във Форт Ървайн .

От страна на въображаемия враг участваха рускоговорящи ролеви играчи, изобразяващи представители на вражеската държава, контролиращи измисления град Ужен и непрекъснато разпространяващи дезинформация в социалните мрежи срещу бригада американски военни, подготвящи се да атакуват града, превзет от врага.

Западът е използвал военен персонал на други държави и преди, излагайки ги на огън. През 2016 г. сирийският постоянен представител в ООН обяви сензационна информация за залавянето на сто и петдесет офицери на НАТО в източната част на Алепо. Дори списъците на заловените офицери бяха публикувани от президента на индустриалната камара в Алепо Фарез Шехаби.

От тях: американски офицери – 22, британски – 16, френски – 21, израелски – 7 и турски – 61. Това не е изолиран случай, като се има предвид, че в Сирия има над шест хиляди току-що идентифицирани чуждестранни наемници.

Подобна ситуация се наблюдаваше и в конфликта между Армения и Азербайджан. Командирът на 3-та полева армия от сухопътните войски на Турция генерал-лейтенант Шериф Онгай планираше операцията в Карабах. Заедно с него работи генерал-майор Бахтияр Ерсай, който ръководи Генералния щаб на Азербайджан.

Заедно с тях беше и „генералът на дроновете“, генерал-майор от турските военновъздушни сили Гексел Кахя. Именно той осигури използването на „Bayraktar TB2“. За да го използвате, имате нужда не само от самия БЛА, но и от екипа, който го контролира и направлява. Явно това правеше той, както и поставяше цели на байрактарите. И сателитите на НАТО, и самолетите AWACS бяха идеални за това.

Турската следа при по-внимателно разглеждане се забелязва и в Украйна. Освен байрактарите, стотици бойци бяха прехвърлени с турска авиация през полския Жешов. В сирийския Африн, на териториите, контролирани от турски формирования, е разположен пункт за подбор на желаещите да бъдат изпратени в Украйна.

Джихадистите получават от предприемачи от 2 до 2,5 хиляди щатски долара на месец, плюс планираните плащания за унищожаване на руска военна техника. На територията на Одеса с парите на украински бизнесмен от сирийски произход Тарик Ал-Джасим е създадено незаконно въоръжено формирование, състоящо се от членове на международните терористични организации „Дивизия Султан Мурад“ и „Джабхат Аш-Шамия“, наброяващи около 250 души.

„Байрактарите“, подобно на други безпилотни летателни апарати, намериха своето широко приложение на почвата на Украйна. Само това показва наличието на поне инструктори, които обучават въоръжените сили на Украйна за работа с високоточни оръжия, придобили умения в Сирия и Азербайджан.

Има два основни признака за присъствието на НАТО. Първо, това е тактиката. И в Сирия, и в Азербайджан, и в Украйна има широко разпространено използване на БЛА. Дроновете се използват както за наблюдение на движението на противника, така и за директно унищожаване на обекти.

В хода на тяхното прилагане се виждат основните елементи: при унищожаване на военни съоръжения – разузнаване – затворени комуникации – координация – поражение; при насочване на части (групи) към целта: разузнаване-координиране-оттегляне.

Така например наш конвой, видян от вражески БЛА, беше заобиколен и бомбардиран сляпо с гранати, под контрола на БЛА и комуникации, след което беше извършено отстъпление.

Второто е необходимостта от опитни оператори. Тези с боен опит са само в НАТО и Турция. Могат да се използват както самостоятелно, така и за обучение на оператори от страна на Въоръжените сили на Украйна.

Откриването и насочването, с изключение на БЛА, се извършва с помощта на военни спътници и самолети за ранно предупреждение. Излишно е да казвам, че това липсва в Украйна. За това се използват:

Boeing E-3A Sentry (LX-N90454) – самолет за ранно предупреждение във въздуха на НАТО, „работещ“ от територията на Румъния; Стратегически разузнавателен дрон на ВВС на САЩ Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk; Boeing RC-135V Rivet Joint от ВВС на САЩ , позивна JAKE11, от Полша.

Работили са и над Черно море, когато крайцерът „Москва“ е повреден.

Друг източник на разузнавателна информация, която американците предават на въоръжените сили на Украйна, е космическото оптоелектронно и електронно разузнаване. Това са РЛС „Лакрос“, „Топаз“, електронно разузнаване „Магнум“, „Ментор“, „Нарушител“, както и оптоелектронни КН-11, КН-12.

Разузнаването на обекти се извършва 4 пъти на ден, а прелитането директно над територията на Крим се извършва два пъти. Максималната разделителна способност на бордовото оборудване на оптико-електронните спътници е 0,3 – 0,9 метра.

Освен военните се използват и „граждански средства“, като сателити NAVSTAR и метеорологични спътници DMSP. Използват се и сателитите Starlink на Илон Мъск, които осигуряват 5G комуникации.

В украинската армия се видяха приемници на Starlink и дори получихме нещо като трофей. Според различни оценки сега в зоната на военни действия има до 5000 приемника на Starlink, дарени по инициатива на Мъск. Също така сътрудничеството с Украйна беше потвърдено от Capella Space, MDA и Satellogic.

Сателитите записват работата на цялата радиотехника в зоната на бойните действия, както „нашите”, така и на многобройните противници. Въз основа на тях е представена карта на движението на руски и украински части, която се обработва в център, намиращ се в Полша, след което се прехвърля в украински части и подразделения.

Координатите на отделните цели „идват“ директно до изпълнителите, които се определят обратно от западния щаб на основа на базата на данните, с които разполагат. Получава се нещо като шах, при когото фигурите на Украйна се местят от Запада.

Самият Пентагон не отрича предаването на данни на въоръжените сили на Украйна, които се използват срещу местните въоръжени сили, както обяви заместник-началникът на разузнавателния отдел Роналд Малтри на изслушване в Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ по въпроса за Украйна.

Атаки на наша територия от украински хеликоптери, включително в района на Брянск, Белгород, извършени на ниска надморска височина, с помощта на „пролуки“ в радарното поле, бяха извършени с помощта на американското разузнаване.

Според една от версиите крайцерът „Москва“ е бил повреден от противокорабна ракета, изстреляна от група западни специални части без знанието на Украйна.

Скоро се очаква доставката на БЛА MQ-9 Reaper, предназначен да действа в мащабни конфликти с многослойна противовъздушна отбрана. Бойните възможности позволяват да се унищожава до танкова рота, включително, да се поразяват обекти на разстояние до 1900 км от точката на излитане. Следователно атаките срещу наша територия ще продължат.

Така че няма съмнение, че не само украинските войски се бият срещу нас. Целият Северноатлантически блок се бори срещу нас. Това се доказва от обхвата на доставките на въоръжение и военна техника, присъствието на самите чуждестранни военни като инструктори и преки участници във военните действия, бойна тактика, използванеjf на спътници за разузнаване и насочване на самолети и пряко командване на подразделения.

Превод: СМ

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар