Война

Войната! Украйна официално обяви загубата на Лисичанск, руската армия продължава настъплението в Луганск

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„След тежки боеве за Лисичанск, украинските сили за отбрана бяха принудени да се оттеглят от своите позиции и линии. Предвид многократното превъзходство на руските окупационни сили в артилерия, авиация, реактивни системи за залпов огън, боеприпаси и личен състав, продължаването на отбраната на града би довело до фатални последици“, се казва в съобщението, цитирано от УНИАН.

Отбелязва се, че за да се спаси животът на украинските защитници, е взето решение за изтегляне.

 

„Продължаваме борбата. За съжаление стоманената воля и патриотизмът не са достатъчни за успеха – необходими са материално-технически средства. Защитниците на Луганска област и други региони на страната ни героично изпълняват своя граждански и военен дълг“, отбелязват от Генералния щаб .

„Чудо-оръжията“ – американски и турски дронове – се оказаха неефективни срещу руската система за ПВО, посочва Insider.

Използваните от Украйна турски Bayraktar TB2, първоначално се смятаха за ефективни в унищожаване на руски танкове и бронирани превозни средства, отбелязва изданието. И допълва: „Но Русия подобри своите отбранителни системи и сваля и заглушава много украински дронове.

„Това, което се случва сега, е, че възможностите на Русия за електронна война и противовъздушна отбрана станаха по-добре организирани и ангажирани в сравнение с предишните месеци на войната“, каза Самуел Бендет, анализатор и експерт по безпилотни и роботизирани военни системи в Центъра за военноморски анализи.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност