Война в новия предателски, USA-кабинет: сбиха се за еврофондовете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първата война в новия кабинет избухна – тя е за контрола върху еврофондовете, научи 19 минути от достоверен източник с експертност в областта на най-високо равнище. Като идваща от поста еврокомисар в Брюксел и ресорен вицепремиер, Мария Габриел съвсем естествено желае да разпределя парите, които отпускат колегите й от Европейската комисия, а това би било полезно за цялата страна.

 

 

Още повече, откакто Асен Василев пое европарите първо в кабинета Янев, а после и при правителството Петков – Нинова, те почти изцяло секнаха и усвояването ни е най-ниското за всички времена.

Скандално бяха разпределени и средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, насочени като идея към фирми, близки до ПП, но закриващи на бърза ръка безценни енергийни мощности, както неведнъж сме писали и всеки може да си припомни на 19min.bg. Месеци наред България опитва да предоговори всичко това.

 

 

Съпредседателят на ПП обаче, въпреки сериозните си грешки, волни или неволни, не ще да се откаже от този лост срещу колегите си в кабинета и желае да продължи да разпределя еврофондовете.

 

 

Не е тайна, че при предишното му участие във властта от негово име това правеше заместникът му в Министерството на финансите – сега издигнат за строителен министър Андрей Цеков, който е в отявлен конфликт на интереси – двамата със съпругата му са съсобственици на фирма, която се занимава именно с консултации по европроекти. Холдинга, от който той се катапултира във властта – любимият за магистралите на ГЕРБ Главболгарстрой, също е голям консуматор на евросредства.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар