Война за наследството на Парцалев – Лайфстайл

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Истинска война за творческото наследство на Парцалев избухна, след като стана ясно, че негов приятел, актьор, прави бизнес от спомените си за великия комик. Звезделин Минков обикаля страната с шоу програми, в които имитира Човека смях и паралелно с това от първо лице разказва истории за него, които издава и в книга. Срещу авторството и автентичността на тези спомени, които Минков вече планира да изнесе и в чужбина, скочи друг близък на великия сатирик.

“Звезделин Минков иска да изкара някой кьорав лев от Парцалев. Той се изкарва един-единствен край него”, гневно коментира за “България Днес” близкият приятел на Георги Парцалев и негов съсед от град Левски – художникът и моделиер Илиан Йорданов. Той не крие афекта си, защото смята, че комикът “си измислял”, разказвайки и пишейки за великия сатирик.

Преди години около материалното наследство на легендата на комедията се завихри скандал. Сега обаче се надига вълна от яростни спорове кой има право да реди спомени за великия актьор и кой – не, както и да използва уроците от неговото творчество. Йорданов например е категоричен, че това не бива да е безплатно, пише “България днес”.

Близкият приятел на Парцалев твърди, че емблемата на град Левски имал живи наследници, и ги призова да търсят правата си по съдебен път. “Парцалеви са голям род. Не знам защо Минков и неговите съавтори са си позволили това нещо и се хвърлят директно в Америка, като мислят, че там законите са по-леки. Напротив, законите за авторското право там са убийствени”, подчертава съгражданинът на Георги Парцалев.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар