Войските на ЛНР продължават настъплението в Донбас

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Народната милиция на ЛНР развива настъплението в Донбас в района на 29-ти опорен пункт на въоръжените сили на Украйна

 

Народната милиция на ЛНР продължава да развива настъплението в района на по-рано завзетия 29-ти опорен пункт на украинските сили за сигурност, съобщи за РИА Новости Дмитрий Медведев от пресслужбата на Министерството на отбраната на републиката.

По-рано официалният представител на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко заяви, че силите на републиката са превзели 29-ти опорен пункт на украинските сили за сигурност и ще я преоборудват за организиране на настъпление.

„Противникът се окопа не само тук на първата линия на отбрана, но и на втората, а сега по „добрия стар” метод заема позиции в жилищните сгради. Можете да видите какви сериозни укрепления има тук, вкопани в земята на пет, осем, десет метра. И това без да броим факта, че повечето укрепления са запълнени с дебел слой бетон.

Следователно е много трудно да ги ликвидираме. Работим методично, артилерията помага, авиацията на Руската федерация. Неусетно за тях заемаме други позиции и вървим напред», заяви представителят на пресцентъра на Народната милиция на ЛНР.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар