“Воля” и НФСБ представиха листите си, Марешки и Симеонов водят във Варна и Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Патриотична коалиция – “Воля”и НФСБ” представиха водачите си на листи в страната. От 9 март започват да подписват договор с гражданите.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще води листата в Бургас, а лидерът на “Воля” Веселин Марешки – във Варна. Това, че сме водачи само на една листа, показва нашето самочувствие, коментира Марешки. Имаме самочувствието, че сме свършили добра работа за хората, затова не си слагаме резерви да се пишем и в други листи, добави той.

Кръстина Таскова ще е водач на две листи – в Добрич и в Стара Загора. Това било едно от двете изключения, защото е родом от Добрич, но намерила голямата любов в Стара Загора и живее там понастоящем. Боряна Георгиева е водач в 25 МИР-София и в Шумен. Борис Ячев ще е начело на листата в Пловдив-област, Елена Пешева – в Пловдив, Симеон Найденов – в Търговище, Полина Христова – в Плевен.

От “Воля” подчертаха, че 90 процента от листите са с граждански, а не партийни кандидати. В тях за първи път имало медицински сестри, фелдшери и изявени спортисти. Марешки отбеляза, че в листите на “Патриотична коалиция – “Воля”и НФСБ” влизат титани в спорта като Димитър Пенев, Петър Жеков – първата “Златна обувка” на България. В листите на формацията е и генерал Димитър Шивиков.

Снимка: БТА

От 9 март започваме в цялата страна да разписваме договор с гражданите, заяви лидерът на “Воля” Веселин Марешки. Едно от посланията, с които се обръщаме към хората, е “Гласувайте ни задачи”, посочи той. Марешки каза, че имат много силна програма и няма да участват в черна кампания.

“Разбираме се с половин дума, което не е се случвало в други коалиции. Ние сме развили своите бизнеси с две ръце – това ни обединява. Държавата не бива да задушава малкия инициативен българин. Борба срещу монополите!”, заяви Симеонов.

Нашето чисто политическо минало е в основата на формирането на коалицията, заяви Валери Симеонов. Той посочи, че с “Воля” са имали много общи позиции и взаимно са си подкрепяли законопроекти, защото двете политически партии са изградени върху основата на икономическия патриотизъм – нещо, което в предишните коалиции не се е получавало особено успешно. По думите му, това е основата на бъдеща управленска програма, която поставя на първо място доходите на българските граждани чрез увеличение на пенсиите. Втората задача, която си поставяме, е да подадем ръка на малкия и средния бизнес, каза Симеонов. От патриотичната коалиция ще се борят с монополите и картелите, и с хазарта. Обединявало ги и недопускането на ДПС до управлението.

На въпрос дали биха подкрепили правителство “Борисов 4”, Симеонов отговори: “Само след съгласуване на програмата за управление”.

Снимка: БТА

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар