Време ви е, отивайте си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спорна тема е лустрацията, но повечкото годинки във властта определено превръщат хората в чудовища. Вижте само в какво се превърна свенливата тиха вода Йорданка Фандъкова след години на кметския пост в София. Скромната учителка е неузнаваема.

“Няма проблем с въздуха в София”, отсича заместничката на премиера в партийната йерархия, докато столичани хрупат същия този въздух между зъбите си. Фандъкова, възприела една от знаковите политики на ГЕРБ – тази на отричането на очевадното – игнорира напълно класацията, отреждаща ни първо място в света – тази на сайта iqair.com. В нея постоянно се въртим във водещата тройка, заедно с пакистанския Лахор и босненското Сараево. Предполагаме, че недоверието в тези данни се коренят във вероятен “комунистически” произход на сайта, а нали ГЕРБ стои на власт, за да ни пази от комунистите.

Както “правилно” допълва и заместникът на Фандъкова Кристиан Кръстев, “въздухът в София беше мръсен и по времето на “Кремиковци”. Нелепо, безумно и отвратително. Каквато бе и реакцията на един от най-сладкопойните бардове на управляващите Тома Биков, отговорил на първото ни място по смъртност от коронавирус в Европа, че така е било и преди пандемията.

Какво да правим – съдбата ни е да сме първи. Защо няма заря?!

 

 

В същото време станя ясно, че няма да има безплатни ПСР-тестове за хора с положителни антигенни. Така властта окончателно отказа да отчита що-годе близък до реалността брой на поразените от вируса. Нормално, тя няма интерес да сме наясно с мащабите на епидемията, нито се вълнува особено от цифрите. Важното е да се внушава непрекъснато, че сме си виновни сами за всичко, а мерките са вълшебни, навременни и единствените възможни. А пък те, властващите над десетилетие и придворните им ясно какво ще правят – ще чакат епидемията да отшуми сама и да пуснат фанфарите на победата. Чапкънов вече може да нахвърля скицата на следващия си монумент – Борисов и Мутафчийски убиват коронавируса.

През това време управляващите и придворните им ще продължават с отвратителните внушения, че народът мрази лекарите. Не, наглеци, лекарите мрат заедно с нас. Вие сте отговорни за провала на доболничната помощ – липсата на електронни направления, рецепти и пр., и трябва да си понесете отговорността.

Тъй като това понятие у нас е напълно лишено от съдържание, просто се разкарайте. Време ви е.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар