Време е да изгоним мафията ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази година управляващите направиха всичко възможно да не позволят нито електронно гласуване, нито гласуване по пощата. Въпреки това, българите зад граница не се отказаха.

Малко статистика – на изборите през 2017 заявления за гласуване са подали 45 071 души, а в самия вот са гласували три пъти повече – 117 668. За изборите сега заявленията са 87 216, тоест двойно в сравнение с тези преди четири години! Ако се спази пропорцията – има вероятност гласуващите извън България чувствително да преминат 200 000 души!

Не знам дали осъзнавате каква реална заплаха за статуквото е това. Това са достатъчно голям брой хора, при които джипът не може да отиде. Не се вълнуват от петдесетте лева, които могат да им хвълят месечно върху пенсиите. Не се стряскат от административните бухалки и не живеят в страх от репресии. Това са наистина свободни избиратели, които ще гласуват, защото не просто обичат България, а и защото имат тясна връзка с тази страна. Защото им пука за всички техни приятели и роднини, които са подложени на унижението да живеят в България в момента.

Преди 5 години парламентът прие една абсурдна поправка в Изборния Кодекс, според която броят на изборните секции в държави извън ЕС е максимум 35. Няма смисъл да ви обяснявам защо е направено това, знаете добре и сами. Въпреки сегашния рекорден брой заявили желание да упражнят правото си на глас българи извън страната, ЦИК си приложи правилника и оряза чувствителен секциите в страните извън ЕС. Реално, въпреки огромното си желание да гласуват, голяма част от българите в САЩ и Великобритания, например, ще останат само свидетели на този процес.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар