Всеки трети българин планира почивка у нас, 11% – в чужбина – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всеки трети българин планира почивка в страната, а 11% – в чужбина. 4% пък възнамеряват да се възползват и от двете форми на летен отдих. Това показва представително обществено допитване на социологическа агенция “Алфа Рисърч”, публикувано днес.

Предстоящият летен сезон и възстановяващият се предпазлив оптимизъм водят до сериозен ръст в сравнение с преди 5 години, както в намеренията за почивка, така и за ремонтни домашни дейности.

7% от българите – предимно представители на младото и средно поколение, възнамеряват да прекарат лятото по-динамично, като посетят музикални фестивали и концерти, 4% – да спортуват по-активно.

Всеки десети българин очаква лятото, заради среща с деца и близки, които живеят в чужбина – което ясно показва чисто човешкия и дълбоко психологически аспект на постоянната емиграция през последните десетилетия.

Ремонтните дейности са втората група, която бележи ръст – 5% ще извършат по-големи обновления, а 14% – по-малки подобрения в жилището си. 18% ще се занимават със селскостопанска работа, 7% – със сезонна работа за допълнителни доходи.

Тревожният и силно отличаващият ни от европейските страни факт е, че под 1% планират каквито и да било активности за повишаване на образованието или квалификацията. Обстоятелство, което вещае продължаващи трудности пред бизнеса да намира качествени и добре обучени кадри. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар