червената армия

Всеки човек, който обича свободата, дължи на Червената армия повече благодарности, отколкото може да произнесе през целия си живот

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На решението на Музея на депортирането в Аушвиц да изключи Русия от честванията на 27 януари може да се отговори само с думите на Хемингуей: „Всеки човек, който обича свободата, дължи на Червената армия повече благодарности, отколкото може да произнесе през целия си живот“.

Заслугите на Червената армия далеч надхвърлят преминаването през вратите на Аушвиц-Биркенау. Няма как да не припомним 20-25 милиона загинали руснаци в световната война от около 40 общо.

А днес Русия не само е поставена на подсъдимата скамейка, но и сочена като бездна на „варварството“ е непоносимо.  И кои биха били държавите и народите, държащи “цивилизацията”?  Клерофашистка Полша?  Украйна на Зеленски, където неонацистките сили са неразделна част от институциите?  Израел, който избива палестинци всеки ден?  Съединените щати и НАТО, които имат на съвестта си всички незаконни войни от последните 25 години?

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар