Всеки човек определя успеха по различни начини

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имам удоволствието да ви представя поредният участник в платформата на Dir.bg за търсене и предлагане на студентски стажове „Идеалният кандидат“.

Присъствената среда дава повече възможности за знания и опит, а кандидатът да участва в различни проекти„, споделя Емилия Дамянчова, следващият гост на автора на платформата Бисер Кунчев в рубриката „Идеалният кандидат“ представя…Кой е тя?


Казвам се Емилия Дамянчова и съм от село Варвара – Пазарджишко. Завърших Унсс със специалност „Индустриален бизнес“ и кандидатствам за магистратура Дигитален маркетинг.

Откъде научи за платформата на Dir.bg за търсене и предлагане на студентски стажове „Идеалният кандидат“? Какво най-много те впечатли в проекта?

За проекта научих от реклама на платформата в Инстаграм и веднага се заинтригувах.

Сподели ни твоето лично виждане – от кой курс един студент трябва да започне активно да търси стаж и защо? Провеждала ли си други стажове досега?

Според мен от 2ри курс, за да може докато завърши, да има готовност да започне работа. Лично аз съм провеждала стаж само от университета в ,,Директ Медия ЕООД“. Всяко лято съм работила, в различни сфери.

Какви са обичайните проблеми, с които един студент се сблъсква, когато узрее за идеята и вече е активно търсещ възможности за стаж?

На днешно време в България е трудно да се намери дори и стаж. И това е защото повечето компании търсят служители с вече натрупан опит.

Как си представящ идеалния стаж? Какво очакваш да се случи във времевите му рамки, което ще ти донесе необходимия опит, с който да се реализираш по-успешно в бъдеще?

Идеалният стаж за мен би трябвало да бъде в период от 3 до 6 месеца, макар и хоум офис, тъй като сега всичко е дигитализирано, въпреки че присъствената среда дава повече възможности за знания и опит, а кандидатът да участва в различни проекти.

Нека си представим, че ти си на мястото на отдела „Човешки ресурси“ на дадена компания. Кои са съществените опорни точки, които би структурирала и предала в обявата, за да стигне до съзнанието на младите таланти, които биха провели стаж в нея?

Основния компонент трябва да бъде мотивирането на кандидатите, да бъдат уверени, нахъсани , да могат да изразяват свободно мнението си.

Колко важни са за теб първите стъпки в кариерата и защо?

Първите стъпки в кариерата ни са доста важни от гледна точка на това да изграждаме контакти с различни хора и да трупаме стаж. Стажовете са най-добрия начин да открием правилната среда и да изявим себе си в правилната компания.


Снимка: Личен архив

Дават ли университетите необходимото ниво на подготовка, за да възпитат професионалисти? Доколко е намесена практиката, в това което учите?

Не всички университети правят това. Повечето залагат на теория, а практиката липсва.

Каква е значимостта на семейството ни, за да бъдем успешни?

Подкрепата от семейството ни е доста важна, но все пак всичко си е до човек и колко е мотивиран, какво иска да постигне, да има ясно поставени цели. Всеки човек определя успеха по различни начини.

Какво е влиянието на приятелите ни върху бъдещите ни идеи за кариерно развитие? Успяваш ли да разграничиш личния живот и забавленията, така че да се съсредоточиш достатъчно върху обучението и придобиването на умения?

Много рядко приятелите ми влияят, когато става дума за работа, било то в професионално развитие или в личен план. Някак успявам да намирам необходимия баланс между работа и личен план.

Къде би желала да развиеш кариерата си – България или чужбина?

В България естествено. Мисля, че тук въпреки всичко има огромни възможности за кариерно развитие.

Какъв съвет би дала на всички хора на твоята възраст, за да ги мотивираш да обърнат сериозно внимание на старта на професионалния си път?

Да не се чудят, студентските години са тези години, които са перфектни за пробиване и реализиране в професионален план. Нека всички се възползват от тази възможност, която им се предлага.


Снимка: Личен архив

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар