Вселенска корупция в „Автомагистрали” ЕАД! Ето я схемата за грабеж на 5 милиарда лева!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шикалкавенето на министър Аврамова и компания потвърди мръсната тайна на ГЕРБ – корупцията в „Автомагистрали“ ЕАД е на вселенски нива.

Ето как става това: Държавната фирма наема уж техника от частни фирми, но няма служители, които да оперират с нея. Затова без обществена поръчка на много висока цена се наема техниката от множество малки фирми, които от своя страна осигуряват работници, които да работят с нея.

Това е недопустимо, но така се заобикалят публичните конкурси и трима души в държавната фирма взимат решението кои фирми ще работят по магистрала „Хемус“.

Схемата с подкупите пък работи така: Сумата за наем на техника надвишава в пъти пазарните нива. От по-високия размер се правят отчисления за подкупите и труда на работниците. Корупционните пари се дават в огромните и ненормални за бизнеса аванси, които държавната фирма предоставя.

Така се разпределят 5 млрд. лв. от 3-5 души, подчинени на премиера. От тях 30-40% отиват за строеж на магистрала, а останалите потъват в джобовете на фирми в кръга на премиера.

Служебното правителство го чакат важни задачи по тази тема.

Пост на депутата Ивайло Мирчев във фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар