Все още търсят черните кутии от самолета-убиец

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След тежкия инцидент, при който самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната се разби в неделя сутрин в Черно море, продължава спасителната акция. Междувременно се издирват и черните кутии на самолета, обясни министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков.

Припомняме, че в машината пътуваха военни, журналисти и певци от прочутия руски военен хор “Александров”, които щяха да изнесат новогодишен концерт в руската военна база Хмеймим в Сирия. Според информацията няма оцелели.

В момента властите работят по няколко версии за случилото се край Сочи. Руският министър на транспорта Максим Соколов каза, че се разследват всички възможни причини, но добави, че засега е рано да се говори за терористичен акт. Екипажът на самолета не е съобщил за технически проблеми. Освен това самолетът бил технически изправен преди излитането. Командирът на екипажа, военният пилот първи клас майор Роман Волков, пък бил изключително опитен.

Отломки от самолета бяха намерени на 1.5 километра от брега на Сочи на дълбочина от 50-70 метра. В издирвателните операции след катастрофата край Сочи участват 3500 души, които работят на смени. В тях са включени и 39 кораба и катера, 135 специалисти водолази и 7 дълбоководни апарата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар